U, de petitionaris
Free assange sticker 50mm 1web

Vrijspraak voor Julian Assange

142 ondertekeningen

Julian Assange, oprichter van WikiLeaks, wordt al jaren beschuldigd van spionage en de Britse zaak voor het uitleveren aan Amerika is inmiddels gestart. Onaangename journalistiek is absoluut geen spionage, daardoor is er sprake van onschuld en verdient hij internationale druk voor zijn vrijlating.

Petitie

Wij

Nederlandse burgers.

 

constateren dat:

  • Dat Julian Assange voorheen onschuldig bleek in een Zweedse zedenzaak waardoor hij jaren lang moest onderduiken, nu wederom onschuldig is maar toch een gevangenisstraf van maximaal 175 jaar kan krijgen.
  • Daar waar goede journalistiek beloond zou moeten worden, krijgt hij smaad en vervolging.
  • Dat is onacceptabel in een democratie waar vrije journalistiek fundamenteel is voor de controle op en juist functioneren van de machten.

 

en verzoeken

  • De minister van Buitenlandse Zaken en de minister-president zich publiek uit te spreken voor volledige vrijspraak van Julian Assange.

  • En wanneer mogelijk, Europese collega's te overtuigen om soortgelijk actie te ondernemen, op basis van de Europese normen en waarden rondom journalistiek, en zodoende met grote internationale belangstelling zijn vrijspraak te bewerkstelligen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
30-11-2021 
Petitionaris:
Robert Bos 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen