You, the petitioner
Free assange sticker 50mm 1web

Vrijspraak voor Julian Assange

18 signatures

Julian Assange, oprichter van WikiLeaks, wordt al jaren beschuldigd van spionage en de Britse zaak voor het uitleveren aan Amerika is inmiddels gestart. Onaangename journalistiek is absoluut geen spionage, daardoor is er sprake van onschuld en verdient hij internationale druk voor zijn vrijlating.

Petition

We

Nederlandse burgers.

 

observe

  • Dat Julian Assange voorheen onschuldig bleek in een Zweedse zedenzaak waardoor hij jaren lang moest onderduiken, nu wederom onschuldig is maar toch een gevangenisstraf van maximaal 175 jaar kan krijgen.
  • Daar waar goede journalistiek beloond zou moeten worden, krijgt hij smaad en vervolging.
  • Dat is onacceptabel in een democratie waar vrije journalistiek fundamenteel is voor de controle op en juist functioneren van de machten.

 

and request

  • De minister van Buitenlandse Zaken en de minister-president zich publiek uit te spreken voor volledige vrijspraak van Julian Assange.

  • En wanneer mogelijk, Europese collega's te overtuigen om soortgelijk actie te ondernemen, op basis van de Europese normen en waarden rondom journalistiek, en zodoende met grote internationale belangstelling zijn vrijspraak te bewerkstelligen.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2021-11-30 
Lead petitioner:
Robert Bos 
Website:

History

Signatures