You, the petitioner

Vrije keuze wel of geen AstraZenica

40 signatures

Geef de individuele burger zelf het recht om een geïnformeerde keuze te maken om Astra Zenica wel of niet te nemen in plaats van centraal te beslissen om het niet meer te gebruiken.

Petition

We

Iedere Nederlandse burger die zelf wil bepalen welk vaccin er wordt gebruikt.

 

observe

Het wegnemen van de keuzevrijheid om een geïnformeerd besluit te maken voor het wel of niet nemen van het AstraZenica vaccin is een te zware ingreep op de individuele vrijheid en het recht op zelfbeschikking.

 

and request

met spoed om het besluit om niet meer te vaccineren met AstraZenica terug te draaien en de burgers zelf de keuze en verantwoordelijkheid terug te geven of zij dit wel of niet willen.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2021-05-01 
Lead petitioner:
Ramon Vermond 

History

Signatures

Updates

geef burgers zelf de keuze

het nieuws dat Hugo de Jong het spoedadvies van de gezondheidsraad klakkeloos overneemt in plaats van het advies van de EMA te volgen, is voor veel burgers de zoveelste klap in het gezicht in het hele drama rond de Nederlandse vaccinatiestrategie. Deze onbegrijpelijke keuze is niet alleen een forse tegenvaller voor een grote groep mensen met medische risico's waarvoor er nu op korte termijn nog geen redelijk alternatief is bedacht.

+Read more...

Daarbij is het ook weer een voorbeeld dat de Nederlandse overheid het blijkbaar steeds minder nauw neemt met de vrijheden van burgers, en specifieker in dit geval: het recht op zelfbeschikking als het over je eigen gezondheid gaat. Het is voor iedereen in Nederland wel duidelijk is dat er een (zeer minimaal) risico zit aan het kiezen voor Astra Zenica, maar de keuze om dit dan wel of niet te nemen hoort bij de patiënt te liggen, eventueel in overleg met de huisarts/ De huisarts, kent de patiënt het beste en kan deze informeren, of aanvullende maatregelen inzetten om de risico's te verminderen of elimineren door bijvoorbeeld bloedverdunners of anti-trombose medicatie voor te schrijven. Of je nu wel of niet voor vaccinatie bent, deze ingreep op het zelfbeschikkingsrecht gaat ons allemaal aan, en de overheid moet hierop teruggefloten worden. Teken daarom deze petitie en deel hem zoveel mogelijk!

2021-04-09