U, de petitionaris
Logo ambassades

Vredeseducatie in het onderwijs

18 ondertekeningen

Een online petitie voor vredeseducatie op scholen (Basisonderwijs en V.O.) met speciale aandacht voor de vrijheid van meningsuiting. De centrale stelling is deze: Vredeseducatie is een essentieel wapen tegen de verleiding van radicalisering die op alle bevolkingsgroepen vat kan krijgen.

Petitie

Wij

individuele burgers, maatschappelijke organisaties en geloofsgemeenschappen

 

constateren

dat de vrijheid van meningsuiting van iedere Nederlander zorg behoeft. Er zijn vaardigheden nodig om er goed mee om te gaan. Deze vaardigheden worden steeds belangrijker door de toenemende invloed van sociale media en groeiende nadruk op participatie van iedere burger. Niet alleen de aanslagen in Parijs (mb.t. Mohammedcartoons) maar ook bijvoorbeeld de discussie in Nederland over Zwarte Piet toont het belang van vroege vorming in een respectvolle discussie aan.

 

en verzoeken

We willen een lans breken voor de rol van Vredeseducatie in het Nederlands onderwijs. Zowel in het basisonderwijs als in het Voorgezet Onderwijs is vredeseducatie gericht op vorming in het omgaan en beschermen van vrije meningsuiting van grote waarde. Daarom willen wij de Minister van Onderwijs Jet Bussemaker middels deze petitie vragen om vredeseducatie een vaste plaats toe te kennen in het onderwijsprogramma van Nederlandse scholen.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
30-07-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Vredesambassade kerk Petrus en Paulus Tilburg 
Organisatie:
Parochie de Goede Herder Tilburg 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen