U, de petitionaris
Istock 40035100 large

Voorwaarts mars: ruimte voor marsmuziek

1.969 ondertekeningen

Mars- en showmuziek maakt onmisbaar deel uit van het sociaal-maatschappelijke leven van elk dorp en elke stad. De anderhalvemeter-regel maakt het mars- en showverenigingen onmogelijk om muziek op straat te spelen en shows op te voeren op pleinen. De anderhalvemeter-regel maakt verenigingen onherstelbaar kapot.

Petitie

Wij

Show- & marskorpsen in Nederland, muzikanten, bestuursleden, dirigenten, docenten en liefhebbers.

 

constateren

  • dat mars- & showmuziek een onmisbaar deel uit maakt van het sociaal- maatschappelijke leven van elke dorp en stad. Mars- & show verenigingen zijn diep geworteld in elke lokale gemeenschap en spelen een belangrijke rol bij het 'vieren van het leven'.
  • Muziek verbindt, verenigt en verbroedert.
  • De anderhalvemeter-regel maakt mars- en showverenigingen onherstelbaar kapot.
  • De maatregel maakt het oorverdovend stil op straat.

 

en verzoeken

om show- en marchingbands te laten klinken in de straten, in de dorpen en steden, op markten en pleinen. Dit door show- & marchingbands in de buitenlucht te laten musiceren zonder de beperking van anderhalve meter tussen muzikanten onderling en op gepaste afstand van toeschouwers.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
minister 
Petitieloket:
Einddatum:
09-09-2020 
Petitionaris:
Richard van Riel 
Organisatie:
Stichting Combinatie Van Korpsen 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Bijna 2000 handtekeningen

Muzikanten geven support aan de actie van SCVK. Vanuit de 135 aangesloten korpsen wordt goed gehoor gegeven aan de oproep.

+Lees meer...

Het aantal handtekeningen vertegenwoordigt op dot moment bijna 50% van de clubleden van de diverse verenigingen. Op naar de 70%?!

21-06-2020

KNMO werkt hard aan verruiming

De KNMO waarvan vrijwel alle show- en mars-orkesten deel uit maken, werkt hard aan verruiming van de verstikkende maatregelen van zowel professionele orkesten als amateur verenigingen.

11-06-2020