You, the petitioner
Wk logo zonder naam

Voortzetting Wetenschapsknooppunten

4,294 signatures

Wetenschapsknooppunten bestaan aan alle 12 NLse universiteiten. Zij verbinden de universiteiten met het primair en voortgezet onderwijs. Het doel is de nieuwsgierigheid en onderzoekende houding van kinderen en leraren te stimuleren. De subsidie hiervoor dreigt echter te stoppen per december 2016.

Petition

We

Kinderen, leraren, PO-raad, voorzitter Rectorencollege VSNU, Expertcommissie Wetenschapsknooppunten

 

establish that:

Dat de Wetenschapsknooppunten uitstekend werk verrichten voor wat betreft het bevorderen van onderzoekend en ontwerpend leren in het primair en beginnend voortgezet onderwijs, het stimuleren van de wetenschapswijsheid in de volle breedte (alfa, bèta, gamma), en een belangrijke bijdrage leveren aan het invoeren van Wetenschap & Technologie in het curriculum.

 

and request

Het kabinet om de Wetenschapsknooppunten duurzaam in te bedden in het primair en voortgezet onderwijs en een bedrag van jaarlijks 1,5 miljoen euro beschikbaar te stellen. De Nederlandse universiteiten hebben reeds getekend voor duurzame structurele voortzetting en uitbreiding van de Wetenschapsknooppunten en stellen 50% van de benodigde financiering ter beschikking (jaarlijks 1,5 miljoen euro).

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Kabinet 
Petition desk:
Closing date:
2016-10-25 
Answer expected:
2016-10-26 
Status:
Closed 
Lead petitioner:
Carl Figdor 
Organisation:
Expertcommissie Wetenschapsknooppunten 

History

Signatures

Updates

Op 25 oktober 2016 overhandigd

De petitie “Voortzetting Wetenschapsknooppunten” is op 25 oktober aan de onderwijscommissie van de Tweede Kamer aangeboden door leraren van het basisonderwijs.

De minister en staatssecretaris van OCW hebben aangegeven dat de verantwoordelijkheid voor voortzetting van de knooppunten bij de Nederlandse universiteiten ligt en niet bij de onderwijsbegroting.

De opstellers van de petitie (Vereniging Samenwerkende Nederlandse Universiteiten, KNAW en Platform Bèta techniek) blijven zich inzetten om landelijke voortzetting van de knooppunten mogelijk te maken.

Nogmaals hartelijk dank voor uw steun aan de Wetenschapsknooppunten in Nederland..

2016-11-09