U, de petitionaris
Aha octopus karikatuur

Voorkom het uitbouwen van de Albert Heijn in Blaricum

657 ondertekeningen

Verhef je stem tegen een niet noodzakelijke AH-uitbreiding die het bestemmingsplan ver te buiten gaat en een gevaarlijk precedent schept voor een verdere verstening van ons dorp. Voorkom toename van verkeer- en parkeeroverlast. Steun onze strijd voor het behoud van het dorpskarakter van Blaricum!

Petitie

Wij

  • Stichting Karakteristiek Blaricum
  • Dorpskarakter Blaricum
  • Vele bezorgde dorpsbewoners

 

constateren

  • Dat uitbreiding van AH het bestemmingsplan ver te buiten gaat en een gevaarlijk precedent schept voor volgende overschrijdingen
  • Toename verkeersdrukte haaks staand op gewenst autoluw dorp
  • Het einde van een historisch terras
  • Dat AH niet voldoet aan landelijke parkeernorm CROW
  • Parkeeruitbreiding ten koste gaand van het beschermde groen en het beschermd dorpsgezicht
  • Dat bevoorrading van de Albert Heijn een groot, onveilig probleem is en blijft.

 

en verzoeken

de voorgenomen uitbreiding van de Albert Heijn in Blaricum-dorp resoluut af te wijzen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Blaricum 
Petitieloket:
Einddatum:
21-02-2023 
Petitionaris:
Linda Eggenkamp 
Organisatie:
Stichting Karakteristiek Blaricum (tel 0646405804), Dorpskarakter Blaricum (www.dorpskarakter-blaricum.nl) 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

RTG 21-3 geheel gewijd aan AH

De Rondetafelgesprekken van de gemeente Blaricum op dinsdag 21 maart 2023 is volledig gewijd aan de uitbreidingsplannen van AH. De RTG begint om 20 uur in het gemeentehuis aan de Kerklaan..

20-03-2023

Albert Heijn verliest rechtszaak tegen gemeente

Albert Heijn (AH) moet onmiddellijk stoppen met laden en lossen voor 7 uur 's ochtends en binnen 2 weken het geluid van de koelinstallatie binnen de wettelijke normen brengen. AH heeft woensdag 8 februari het kort geding verloren dat het tegen de gemeente, vertegenwoordigd door Omgevingsdienst Flevoland, Gooi en Vechtstreek, had aangespannen.

+Lees meer...

De rechter maakte gehakt van het pleidooi AH, en deed na een korte schorsing direct uitspraak waartegen geen beroep mogelijk is

10-02-2023

Rechtszaak Albert Heijn-gemeente Blaricum woensdag 8 februari

Albert Heijn Blaricum verzet zich tegen een besluit van de gemeente Blaricum om laden- en lossen vóór 07.00 uur te bestraffen met dwangsommen. Omgevingsdienst Flevoland en Gooi en Vechtstreek heeft op 12 oktober geluidsoverlast vastgesteld t.a.v.

+Lees meer...

het laden en lossen en de koelinstallaties. Hiermee overtreedt AH artikel 2.17 Activiteitenbesluit milieubeheer . De behandeling van de voorlopige voorziening vindt plaats op woensdag 8 februari a.s. om 09.00 uur bij de Rechtbank Utrecht op het Vrouwe Justitiaplein 1 te Utrecht. De zitting is openbaar.

06-02-2023