U, de petitionaris
Untitled

Voorkom de bouw van een parkeergarage op de Koningin Marialaan

189 ondertekeningen

Beste buurtgenoten,

Momenteel loopt er een haalbaarheidsonderzoek van de gemeente Den Haag naar het bouwen van een ondergrondse parkeergarage op de groene strook van Koningin Marialaan. Wij willen hier graag een stokje voor steken!

De enquête van de gemeente die jullie in de brievenbus hebben ontvangen lijkt erg opgesteld richting de voordelen van een parkeergarage. Er wordt niet pro-actief gevraagd naar onze zorgen over de bouw, de hoge kosten en de toename aan autoverkeer. Daarom willen wij met deze petitie onze zorgen duidelijk maken. Ten tijde van een klimaat-, stikstof- en wooncrisis is het absurd dat er overwogen wordt een parkeergarage te bouwen in onze woonwijk.

Teken deze petitie en deel onze zorgen met de gemeente!

Kom met ons in actie!

Bernice Dekker, Bart Doekemeijer, Brigitte Langkemper, Martha Lucia, David & Ombretta Ellero, Gérard Reinderhoff (Koningin Marialaan 84-96)

Petitie

Wij

Omwonenden van de Koningin Marialaan, bewoners van Bezuidenhout, Den Haag.

 

constateren dat:

dat er plannen zijn om een parkeergarage te bouwen op Koningin Marialaan. In het weekend van 19 augustus 2023 hebben wij een enquête hierover van de gemeente ontvangen. Dit vinden wij zorgelijk omdat:

 • Er is geen ruimtetekort voor het parkeren. Er is altijd ruimte over om jouw auto neer te zetten en om (winkel-)bezoekers hun auto's te laten parkeren in onze straat.
 • Er is een grote zorg over verzakking van de nabijgelegen appartementen in de wijk. Bij andere bouwprojecten in Nederland is verzakking van woningen vaker voorgekomen.
 • Wij zijn goed bereikbaar met openbaar vervoer en er zijn meerdere deelauto's in onze straat. De verwachting is dat hierdoor er ook geen parkeertekort zal ontstaan in de toekomst.
 • Wij willen geen overlast van herrie, fijnstof en verkeersomleidingen tijdens de bouw.
 • Wij willen geen overlast van meer autoverkeer. Een parkeergarage trekt juist meer autoverkeer aan, geeft meer uitstoot en verhoogt de verkeersonveiligheid.
 • Wij willen onze mooie grote bomen in de middenstrook niet verliezen. Deze bomen zorgen voor verkoeling, sfeer en rust in onze wijk. De bomen zouden gekapt moeten worden bij de constructie van de garage.
 • Wij willen geen verhoogde parkeerkosten. Eerder bleek in Laak dat de prijs voor een parkeerplaats voor bewoners duur kan uitpakken, tot ruim 200 euro per maand in plaats van de €7,50 per maand die een straatvergunning nu kost.

 

en verzoeken

de gemeente Den Haag te stoppen met de plannen voor het bouwen van deze parkeergarage.

We verzoeken de gemeente om zich meer op de wooncrisis, stikstofcrisis en een klimaatcrisis te richten in plaats van op een onnodige parkeergarage.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Den Haag 
Petitieloket:
Einddatum:
09-01-2024 
Petitionaris:
Bernice Dekker 
Organisatie:
Vereniging van Eigenaren Koningin Marialaan nr. 88 t/m 96 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Wat kan je doen om je zorgen te delen met de gemeente?

 1. Zorg dat je de enquête invult.
+Lees meer...

Gebruik de open vakjes om je zorgen te delen! Zie https://enquete.denhaag.nl/parkerenkml/

 1. Teken onze petitie online!

 2. Bel en/of email de gerelateerde ambtenaren om je zorgen te delen.

  - Belle Montanus, projectleider: belle.montanus@denhaag.nl, +31 (0)6 310 495 29,

  - Robert van Asten, wethouder Stedelijke Ontwikkeling en Mobiliteit: robert.vanasten@denhaag.nl

Kom met ons in actie!

28-08-2023