U, de petitionaris

Voor iedereen met een woekerpolis!

123 ondertekeningen

Wij gedupeerden van een woekerpolis willen een degelijke compensatie voor de geleden schade! Wij willen dat de politiek juridische stappen onderneemt tegen de bedrijven die deze polissen verkocht hebben, zodat wij geen wassen neus als compensatie meer krijgen!

Petitie

Wij

gedupeerden van een woekerpolis.

 

constateren dat:

dat alle compensatie aanbiedingen nog steeds een wassen neus zijn!

De Rechtbank te Haarlem heeft bepaald dat er bij de kapitaalverzekering van ASR sprake was van dwaling. ASR heeft duizenden van deze polissen verkocht!

Het woekerpolis-slachtoffer B vd Meulen heeft zich terecht kunnen beroepen op dwaling. Van der Meulen had aangevoerd dat zijn beleggingspolis ernstige verborgen gebreken had die - als hem die bij het afsluiten van de polis bekend waren geweest - hem hadden doen besluiten deze polis niet te aanvaarden.

ASR werd door de Haarlemse rechtbank veroordeeld tot de betaling van een schadecompensatie van 45 procent per betaalde premie over de gehele looptijd van de polis.

De rechtbank doelde hierbij specifiek op het zogenoemde hefboomeffect en het prognoserendement. Deze techniek van kostentoerekening werd in vrijwel geen enkele polis door ASR aan ons voorgelegd.

 

en verzoeken

om een onafhankelijk juridisch apparaat de aangeboden polissen te laten bekijken en gerechtelijke stappen te ondernemen tegen ASR en andere aanbieders van zulk soort polissen (woekerpolissen)zodat ook wij een degelijke compensatie krijgen!

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Kabinet 
Petitieloket:
Einddatum:
07-07-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Johan Veenstra 

Geschiedenis

Ondertekeningen