You, the petitioner
Pijperlaan

Voor een veilige kruising Pijperlaan/Leidseweg

714 signatures

Bij de kruising op de Pijperlaan/Leidseweg staan auto’s rond spitstijd geregeld voorgesorteerd alsof ze rechtsaf slaan richting de Leidseweg, maar zodra het stoplicht groen wordt rijden ze rechtdoor. Gebruikers van de oversteek maken zich zorgen, vooral met oog op het aantal overstekende kinderen.

Petition

We

Bewoners van Utrecht West, gebruikers en ouders van gebruikers van de oversteek Pijperlaan/Leidseweg

 

observe

Dat:

  • het kruispunt Pijperlaan/Leidseweg een gevaarlijke situatie vormt (beide kanten van de weg)
  • de situatie veroorzaakt wordt door automobilisten die de verkeersdrukte willen vermijden door voor te sorteren als ze rechtsaf slaan maar zodra het groen wordt alsnog rechtdoor te rijden (dus door rood)
  • aan de overkant hetzelfde gebeurt op de busbaan
  • de vele meldingen niet geleid hebben tot een oplossing voor het ontstane probleem

 

and request

  • Directe aanpassing van de verkeersinrichting aan beide kanten van de weg middels een flitspaal, scheidingsbanden, een fietstunnel of combinatie van deze opties.
  • De realisatie van de aanpassing voor de start van het nieuwe schooljaar 2018/2019

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Utrecht 
Petition desk:
Closing date:
2018-07-02 
Lead petitioner:
Laetitia ouillet 

History

Signatures

Updates

Aanbieden aan de burgemeester: oproep (URGENT)

Meer dan 700 mensen hebben de petitie ondertekend. Veel dank! Vanavond (5 juli) hebben wij een afspraak bij de burgemeester om de petitie te overhandigen.

+Read more...

Helaas zijn veel mensen en kinderen verhinderd vanwege eindejaars verplichtingen op school.

Toch hoop ik niet alleen te staan vanavond. Wie o wie gaat er mee? 19:15 moeten wij in de raadzaal van het oude stadshuis (Korte Minrebroederstraat 2 Utrecht). Het beste is om om 19:05 daar te verzamelen. Het AD zou er moeten zijn. Als je kinderen meeneemt: laat ze vanmiddag een briefje schrijven of een tekening maken over hun zorgen over de weg. Die zullen wij ook aanbieden.

Dank! Laetitia

2018-07-05