U, de petitionaris
Zorgeloos tien punten 845x321

Voor een ander zorgstelsel: tien punten van zorg

Tien jaar geleden werd de zorgverzekering overgeleverd aan de private sector. Dat is geen succes gebleken. Het is niet meer de mens (de patiënt) die centraal staat maar het geld. Daar willen we met Zorgeloos verandering in brengen. Zorgeloos is een onafhankelijke beweging zonder politieke kleur die iedereen oproept in verzet te komen tegen de huidige situatie in de zorg. Met tien punten willen we duidelijk maken dat het zo niet langer kan. We willen deze zaak op de politieke agenda krijgen. Sluit je aan om deze wensen werkelijkheid te maken en onderteken deze tien punten. Ga naar zorgeloos.care/teken-nu-voor-een-ander-zorgstelsel

Petitie

Wij

zorgontvangers- en gevers

 

constateren

  • We willen weer als mens worden behandeld in de zorg. Zorgvrager en zorgverlener moeten werken op basis van vertrouwen.
  • De verzekeraar moet maatwerk leveren. Zodoende krijgen we de hulp die we werkelijk nodig hebben in plaats van een behandeling volgens een protocol.
  • De zorgverlener moet alle tijd hebben voor zijn klanten zonder te worden lastiggevallen door bureaucratische regels en kwaliteitscontroles door tal van instanties.
  • Verzekeringsmaatschappijen moeten transparanter worden. We willen zien hoeveel er van onze premie aan overbodige kosten en overhead wordt verspild. Dikke salarissen en bonussen moeten worden afgeschaft. Een simpele organisatie leidt tot een lagere premie.
  • We willen een eenvoudig, helder contract met een verzekeraar, op basis van vertrouwen. Geen hoog eigen risico en een redelijke premie.
  • Verzekeraars hebben nu vrijwel alle macht. We willen meer keuzevrijheid hebben bij een verzekeraar. Zij moeten ons als mens fatsoenlijk behandelen zonder van hun machtspositie misbruik te maken.
  • Het systeem voor het declareren van de kosten moet eenvoudiger, gemakkelijker en zonder veel bureaucratische rompslomp.
  • We willen dat de kwaliteit van de zorg voorop staat. Dat er wordt geïnvesteerd in duurzame gezondheidszorg, in het voorkomen van ziekten. Voorkomen is immers een stuk goedkoper dan genezen.
  • We willen dat het eenvoudiger wordt om een nieuwe verzekeraar te beginnen. Geen miljoenenborg of minimumaantal verzekerden. Het is nu heel lastig om een nieuwe zorgverzekeraar à la Zorgeloos te starten.
  • We willen al deze zaken op de politieke agenda krijgen én de huidige zorgverzekeraars duidelijk maken dat er iets moet veranderen.

 

en verzoeken

een ander zorgstelsel.

Teken niet hier maar op zorgeloos.care/teken-nu-voor-een-ander-zorgstelsel

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
24-10-2016 
Antwoord verwacht:
03-11-2016 
Status:
Elders te tekenen 
Organisatie:
Zorgeloos 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen