You, the petitioner
20210527 194423 %281%29

Volwaardig ziekenhuis in Spijkenisse

6,188 signatures

In deze vaak onbereikbare regio met ruim 200.000 inwoners en een achterland met zware industrie is een volwaardig ziekenhuis met 24-uurs (spoed)zorg en voldoende intensive care-capaciteit (ic) absoluut noodzakelijk.

Petition

We

De inwoners, ondernemers en zorgmedewerkers van Nissewaard, Voorne-Putten, Rozenburg en Hoogvliet

 

observe

  • dat de genoemde doelgroep recht heeft op goede, bereikbare 24-uurs zorg inclusief Spoed Eisende Hulp (SEH) en voldoende intensive care-capaciteit.
  • dat onze inwoners die werken in de zorg nu niet in de directe omgeving werkzaam kunnen zijn en lange reistijden moeten maken waardoor zij mogelijk overwegen om uit de zorg te stappen.
  • dat onder andere de burgemeester van Rotterdam zich ook inzet voor een volwaardig ziekenhuis in Spijkenisse.

 

and request

De opschaling van het huidige Spijkenisse Medisch Centrum (SMC) naar een volwaardig ziekenhuis

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2025-10-01 
Lead petitioner:
Roy Masthoff 
Organisation:
VOOR Nissewaard 
Website:

History

Signatures

Updates

OPROEP!!!

Beste allen, Kom op 7 december 2022 ook naar de Demonstratie voor een Volwaardig ziekenhuis in Nissewaard en voor verbetering en behoud van bestaande (acute spoed)zorg in de regio.

Locatie: Stadhuis Coolsingel Rotterdam Tijdstip: 13:00-15:00 uur Met openbaar vervoer halte Stadhuis goed bereikbaar. Wij hopen op een grote opkomst.

Vriendelijke groet, VOOR Nissewaard

.

2022-11-06

Demonstratie op woensdag 7 december a.s.

Op woensdag 7 december a.s. organiseert de Stichting Acute Zorg VPR een demonstratie tegen de verschraling van de zorg in onze regio.

+Read more...

De demonstratie zal plaatsvinden van 13.00 uur tot 14.00 uur op de Coolsingel voor het stadhuis van Rotterdam.

Waarvoor?

– Een volwaardig ziekenhuis in Nissewaard, met 24/7 SEH en IC capaciteit.

– Het voorkomen van het faillissement van het Ikazia ziekenhuis te Rotterdam-Zuid.

– Het voorkomen van de sluiting SEH en IC capaciteit van het van Weel-Bethesda ziekenhuis in Dirksland.

– Meer Huisartsenposten in de regiogemeenten.

– Weer genormaliseerde aanrijtijden van Ambulances.

– Omdat het van belang is dat er geen verschillen zijn tussen inwoners uit de regio en de Stad Rotterdam wanneer we het hebben over acute zorg dicht bij huis.

– Omdat zowel de politiek als alle acute zorg keten partners, geen enkele rekening houden met de extra kosten die acute zorg voor inwoners uit onze regio met zich meebrengt t.o.v. de inwoners van Rotterdammers (reis-, verblijf-, energie-, parkeer- en vervoerskosten)

Waarom deze demonstratie?

– Ter ondersteuning van de voorzitter van de Stichting Acute Zorg VPR, Willem Heijdacker, die vanaf 14.00 uur in de bestuursvergadering van alle 15 burgemeesters van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, een toelichting zal geven op de door hen gegeven reactie n.a.v. de 5de Brandbrief Acute Zorg van de Stichting.

– De burgemeesters hebben zelf ook aangegeven voor een betere acute zorg in de regio te zijn. Het ontbreekt hen alleen aan tools om dit te kunnen realiseren.

– Minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport te overtuigen dat, concentreren van acute zorg in de grote steden alleen voor traumatische acute zorg realistisch is. Voor de overige 80% moeten er dicht bij huis voldoende volwaardige acute zorg voorzieningen zijn.

AANMELDEN? registreer jezelf dan via de onderstaande link of kijk op www.stichtingacutezorgvpr.nl

https://www.petities.com/demonstratievooreenvolwaardigziekenhuissmcinnissewaardiseenmust

2022-11-06

Ruim 5.000 handtekeningen; maar we hebben er meer nodig! #zegthetvoort #deeldepetitie

Beste ondertekenaars! Allereerst hartelijk dank voor het ondersteunen van het pleidooi voor een volwaardig ziekenhuis in de gemeente Nissewaard door de petitie hiervoor te ondertekenen. Maar we zijn er nog niet. We hebben nog een hele weg te gaan.

+Read more...

HELP ons om meer handtekeningen binnen te halen. Dit kun je doen door bijgaande link door te sturen bijvoorbeeld per email, Whatsapp of Facebook naar vrienden, familie en andere bekenden in jouw netwerk.

https://ziekenhuisspijkenisse.petities.nl

We hebben nog een extra zetje nodig. Mag ik dit van je vragen? Alvast bedankt namens alle inwoners en betrokkenen.

Hartelijke groet, Roy Masthoff

2021-12-29