You, the petitioner
Parking meter

Voer geen betaald parkeren in voor Groot-IJsselmonde en Oud-IJsselmonde

6,786 signatures

De gemeente wil per 1 juni 2023 betaald parkeren invoeren in Groot-IJsselmonde en Oud-IJsselmonde om het parkeeroverlast tijdens evenementen tegen te gaan. De lastenverzwaring die hiermee gepaard gaat voor de inwoners van Groot-IJsselmonde en Oud-IJsselmonde is ongekend. Maar dat geldt ook voor West-IJsselmonde, de wijken Sportdorp, Zomerland, Klein Zomerland en de wijken rondom het stadion vanaf Q2, juni 2023. Lombardijen vanaf Q3, 2024 en Hordijkerveld en Reyeroord (Groot-IJsselmonde) vanaf Q1, 2025.

Petition

We

Inwoners van Groot-IJsselmonde en Oud-IJsselmonde en andere wijken die worden getroffen

 

establish that:

  • De invoering van betaald parkeren is funest voor de inwoners van Groot-IJsselmonde en Oud-IJsselmonde.
  • De lastenverzwaring die hiermee gepaard gaat in deze tijd van hoge inflatie is ongekend.
  • Dit is voor veel hardwerkende gezinnen niet meer op te brengen.
  • De wijken worden nu al afgezet tijdens (sport)evenementen waardoor bewoners voldoende parkeerplaatsen hebben.
  • De nieuwe oplossing kost de bewoners geld maar lost niks op!

 

and request

het voornemen betaald parkeren in te voeren per direct in te trekken.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Rotterdam 
Petition desk:
Closing date:
2023-06-01 
Lead petitioner:
Aswan 
Website:

History

Signatures

Updates

Persbericht

Bewoners en organisaties: “Huidig voorstel betaald parkeren is nog steeds een nekslag”

Rotterdam – 15 november 2023. Vandaag worden de plannen voor het betaald parkeren in het stadhuis besproken. Het Rotterdamse college van burgemeester en wethouders besloot vorig jaar om betaald parkeren in te voeren binnen de gehele ring van Rotterdam.

+Read more...

Na noodsignalen van verenigingen, ondernemers, organisaties en boze reacties op bewonersavonden is een nieuw voorstel gemaakt. Ook dit leid tot veel ontevredenheid bij Rotterdammers en met name op Rotterdam-Zuid. De hoge extra kosten zijn een financiële strop en bedreigen hun voortbestaan.

Sundeep, een bewoner in Rotterdam-Zuid , heeft dit jaar meer dan 6.500 handtekeningen verzameld tegen het voorgestelde beleid en deze overhandigd aan wethouder Mobiliteit, Karremans. Hij benadrukt de zware financiële lasten die op gezinnen rusten en de gevolgen voor de levenskwaliteit in Rotterdam. Hij maakte op eigen initiatief een eigen app waarmee bewoners en organisaties de extra kosten kunnen uitrekenen Hij zegt: ” Voor de oppas, zwemles, voetbal en of ander sportactiviteit ben je straks parkeergeld kwijt. De kosten lopen enorm op zelfs met het nieuwe plan, reken het maar zelf uit via de website stopbetaaldparkeren.nl. Terwijl er geen parkeerprobleem is. Dit is allemaal geldklopperij!”.

Maatwerk

In reactie op de bezwaren heeft wethouder Karremans eerder dit jaar besloten om de invoering van betaald parkeren uit te stellen en te onderzoeken of uitzonderingen kunnen worden gemaakt voor bepaalde groepen. Het college heeft begin oktober een nieuw plan gepresenteerd, waarin maatwerk wordt voorgesteld voor betaald parkeren. Afhankelijk van het gebied en de grootte van de instelling kunnen onder andere zorg- en onderwijsinstellingen maximaal acht extra vergunningen aanvragen voor €43,60 per maand. Dit gaat sommige bewoners honderden euro’s extra per jaar kosten en organisaties, zoals zorg- en onderwijsinstellingen en sportverenigingen met veel personeel of vrijwilligers tot duizenden euro’s extra per jaar.

Stephan Govers, van zorginstelling Profila Zorggroep in Zuid, deelt: “Dit zal ons nog steeds ongeveer €100.000 extra per jaar gaan kosten. De zorgbudgetten staan al onder grote druk. Dit kunnen we ons gewoon niet veroorloven. De kans is groot dat we zorgmedewerkers kwijtraken aan andere gemeenten.”

Cees Ultee, secretaris bij Sportclub Feyenoord, deelt: “Wij hebben meer dan 200 vrijwilligers waar wij afhankelijk van zijn. Met acht vergunningen zijn wij totaal niet geholpen. Veel mensen en organisaties hebben ingesproken en handtekeningen overhandigd. Deze wethouder Karremans heeft niemand van hen benaderd om mee te denken over een nieuw voorstel, waardoor er nu weer een wereldvreemd plan op tafel ligt.”

De PvdA Rotterdam voert al maanden actie tegen de plannen. Burgerraadslid Amy de Bruijn, namens de PvdA, verklaart: “Dit college beweert de problemen in Zuid te begrijpen, maar met deze plannen riskeren ondernemers en sportverenigingen misschien hun deuren te moeten sluiten. Ook wordt het voor zorgmedewerkers, waar we al zo zuinig op moeten zijn, minder aantrekkelijk om in Rotterdam te werken. Rotterdam-Zuid verdient dezelfde rijkheid aan voorzieningen als aan de noordzijde van de Maas.” De PvdA blijft bij hun standpunt: “Geen parkeerprobleem? Dan geen betaald parkeren!”

Protest

FNV Lokaal Rotterdam organiseert vandaag voor het stadhuis om 16:30 uur een protest tegen de plannen voor het betaald parkeren.

Vanavond worden de plannen in de commissie in het stadhuis besproken. Voorafgaand zijn er twaalf insprekers die hun onvrede met de raad zullen delen.

­­­­­­Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Amy de Bruijn, (Burgerlid PvdA Rotterdam – Mobiliteit) 06-43271571.

2023-11-15

Parkeerkosten calculator Rotterdam-Zuid

Ben je benieuwd naar de impact van betaald parkeren in Rotterdam-Zuid? Het is nu gemakkelijker dan ooit om dit te berekenen dankzij de handige Betaald Parkeren Rotterdam-Zuid app. Met deze app heb je direct toegang tot de meest actuele tarieven en plannen, waardoor je een helder beeld kunt vormen van wat het betaald parkeren in dit gebied voor jou gaat betekenen.

Wacht niet langer en bezoek de Betaald Parkeren Rotterdam-Zuid app.

+Read more...

vandaag nog. Hiermee ben je altijd goed voorbereid en weet je precies wat de gevolgen van parkeren in Rotterdam-Zuid voor jou zullen zijn.

Daarnaast nodigen we je uit om ons te steunen op woensdag 15 november vanaf 17:00 uur op het Stadhuis.

Samen kunnen we een vuist maken tegen de plannen van de gemeente om betaald parkeren in onze wijken in te voeren!!!

2023-11-12

Flyers verspreiden

Flyers zijn binnen. Wie helpt er mee met flyeren in Rotterdam-Zuid? We hebben nog een week om bewoners bewust te maken van de nieuwe plannen en bewegen tot actie op de 15de! Neem contact op via social of stuur een mail naar info@stopbetaaldparkeren.nl.

2023-11-03