U, de petitionaris
Nee tegen

Voer de slaag/zakregeling bij keuzedelen mbo niet halsoverkop in

1.561 ondertekeningen

Komend schooljaar bieden de mbo-scholen verplicht keuzedelen aan. De bedoeling van de huidige wet is, dat de examinering van de keuzedelen meetelt voor opleidingen die starten vanaf schooljaar 2018. De Tweede Kamer wil besluiten dat deze wet ingaat voor studenten die eindexamen doen in 2018-2019.

Petitie

Wij

als DE onderwijsprofessionals in het mbo ondersteunen deze oproep van de BVMBO.

 

constateren dat:

dat een verantwoorde invoering van de keuzedelen gevaar loopt als u de slaag-/zakregeling vervroegd invoert, dus al voor studenten die na 1 augustus 2018 afstuderen. Deze vervroeging zet een zorgvuldige implementatie van de keuzedelen onder grote druk. De keuzedelen krijgen op dit moment nog volop vorm en inhoud. Wij willen kwaliteit leveren, in het belang van goed onderwijs. De voorgestelde vervroegde invoering brengt dat in gevaar!

 

en verzoeken

u nadrukkelijk geen moties aan te nemen die interveniëren met de invoering van de nieuwe Herziene Kwalificatiestructuur. Geef de mbo-scholen en de opleiders de kans om vakwerk te leveren bij de implementatie van de herziene kwalificatiestructuur. De kans om studenten optimaal voor te bereiden op hun toekomst, dat staat voor ons voorop.

Het antwoord

VVD trekt motie vervroeging van de slaag/zakregeling bij keuzedelen mbo in

Na het aanbieden van de petitie aan de vaste kamerleden van het MBO onderwijs mevr. Tanja Jadnanansing (PvdA), dhr. Michel Rog (CDA) en dhr. Paul van Meenen (D'66) heeft mevr. Anne Wil Lucas in overleg met de andere indiende partijen besloten de motie niet in stemming te laten komen. Dus de slaag-/zakregeling is van de baan. Als BVMBO willen wij iedereen bedanken voor hun steun. Met deze actie hebben we eens te meer aangetoond dat onze stem telt, als we deze laten horen.

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Kenmerk:
BVMBO20161 
Einddatum:
26-04-2016 
Antwoord verwacht:
28-04-2016 
Status:
Beantwoord 
Petitionaris:
Boudewijn Gruwel 
Organisatie:
BVMBO 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

VVD trekt motie vervroeging van de slaag/zakregeling bij keuzedelen mbo in

Na het aanbieden van de petitie aan de vaste kamerleden van het MBO onderwijs mevr. Tanja Jadnanansing (PvdA), dhr.

+Lees meer...

Michel Rog (CDA) en dhr. Paul van Meenen (D'66) heeft mevr. Anne Wil Lucas in overleg met de andere indiende partijen besloten de motie niet in stemming te laten komen. Dus de slaag-/zakregeling is van de baan. Als BVMBO willen wij iedereen bedanken voor hun steun. Met deze actie hebben we eens te meer aangetoond dat onze stem telt, als we deze laten horen.

05-05-2016