You, the petitioner
Foto

Visarenddreef naar 50 km/uur

59 signatures

De bewoners langs de Visarenddreef worden in hun woongenot beperkt door de te hoge snelheid op de dreef: teveel lawaai en uitlaatgassen, verergerd door filevorming. Door de snelheid ook op deze dreef te verlagen naar de, rond het stadshart gebruikelijke, 50 km/uur wordt deze overlast teruggedrongen.

Petition

We

Inwoners van Lelystad die wonen in de omgeving van de Visarenddreef

 

observe

  • De bewoners aan de dreef last ondervinden van verkeerslawaai en uitlaatgassen, verergerd door filevorming
  • dat op de dreven rond het stadshart overal 50 km/uur geldt
  • Een snelheidsbeperking sluit aan bij de oproep van de regering om het gebruik van fossiele brandstoffen te beperken vanwege de situatie rond Oekraïne
  • een snelheidsbeperking goed aansluit op de aanbevelingen van de VN waarbij elke maatregel om kwalijke uitstoot tegen te gaan welkom is

 

and request

de snelheid op de Visarenddreef terug te brengen tot 50 km/uur.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Lelystad 
Petition desk:
Lead petitioner:
j. knip 

History

Signatures

Updates

Intrekken petitie

Mij is gebleken dat de onderbouwing van de lagere uitstoot bij 50 km/uur voor snelverkeer niet klopt. Ik deed navraag bij Milieu Centraal en daaruit bleek dat dit niet juist is.

Omdat dit de aanleiding was om de petitie te starten, om zo een (kleine) bijdrage te leveren aan het beperken van het gebruik van fossiele brandstoffen, trek ik daarom de petitie in.

+Read more...

Het spijt me dat ik op basis van onjuiste informatie u de petitie heb laten ondertekenen. De overlast van het verkeer op de Visarenddreef is met het beëindigen van de petitie natuurlijk ook niet gestopt.

Ik wil u allen toch heel hartelijk danken voor uw steun!

2022-05-19

Minder uitstoot bij 50 km/uur

Dat u nog weinig hebt gehoord van de petitie komt omdat de Flevopost tot twee keer toe het persbericht niet heeft geplaatst. Inmiddels heb ik het bericht voor de derde keer opgestuurd.

Van Radio Lelystad kreeg ik als reactie op het persbericht aanvullende vragen en die heb ik allemaal beantwoord.

+Read more...

Ben benieuwd!

2022-05-19

Minder uitstoot bij 50 km/uur

Beste ondertekenaars,

Van verschillende kanten kreeg ik signalen dat het brandstofverbruik van auto's bij een snelheid van 50 km/uur hoger zou zijn dan bij een snelheid van 70 km/uur. Omdat deze petitie zich voornamelijk richt om het verminderen van het gebruik van fossiele brandstoffen (uit Rusland!) is het belangrijk om mijn aanname te toetsen.

+Read more...

Ik heb daarom de vraag uitgezet bij Milieu Centraal hoe dit precies zit. Het zou kunnen betekenen dat ik de petitie intrek want de waarheid is me veel waard. Ik hou u op de hoogte!

2022-05-18