U, de petitionaris
Dvd front

Verzwegen kosten boven tafel van de intensieve veehouderij

1.169 ondertekeningen

NL wordt geteisterd door rampen veroorzaakt door de intensieve veehouderij. Wij financieren deze rampen en willen dat daar een eind aan komt.

Petitie

Wij

Wij burgers van NL worden geplaagd door rampen die wij zelf financieren dat moet stoppen.

 

constateren dat:

De intensieve veehouderij geeft ons dodelijke virussen, resistentie door overmatig antibiotica gebruik (bv:MRSA en ESBL bacterie), 6 boeren stoppen per dag, milieuvervuiling, ruimingen. Wat geproduceerd wordt verdwijnt voor 90% naar het buitenland. Dat vlees hebben wij dus blijkbaar niet nodig. Wel krijgen we ongevraagd alle rampen. Voor ons dus niet de "lusten", wel de lasten. En die betalen we ook nog via onze belasting.

 

en verzoeken

Bovenstaande rampen voorkomen kost geld. De schade die erdoor ontstaat ook. Ons verzoek is: alles wat de intensieve veehouderij kost en waar hij niet zelf voor opdraait willen we duidelijk en welomschreven in beeld krijgen ( zoals belasting-subsidies, EU-subsidies, kwijtscheldingen, etc.) Alleen met dat beeld kan effectief nagedacht worden over mogelijke alternatieven voor de intensieve veehouderij, en voor de mensen die daarin werken.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
09-01-2025 
Petitionaris:
Anita Reerink 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Zolang wij betalen zal er niets veranderen.

Ondanks de versnipperde info over de vee-industrie via de media eindelijk verteld wordt. Ondanks de politiek die doet alsof onze boeren as we speak gaan vergroenen.

+Lees meer...

Ondanks rechtszaken die gewonnen worden tegen Co2 uitstoot. Komen er nog steeds mega stallen bij of worden uitgebreid, worden kosten van de vervuiling, ziekte, ruimingen, nieuwe dieren op de burger afgewenteld. En wel via de belasting. Geld wat we straks heel hard nodig hebben. Geld wat in een failliete branch gestopt wordt die voor onze volksgezondheid gevaarlijk is. Was dat geld er niet dan was de branch reeds lang failliet. Remkes, duurzaamheid, een mega vogelgriep in de industrie en bij onze wilde vogels. Zolang het Systeem van belasting niet op de schop gaat zal er weinig veranderen. Zo kan de boer 70% voor het buitenland produceren. De boer verdient de Nederlander draagt de lasten. Totdat er een zeer extreem gevaarlijke zo├Ânose uit de vee-industrie ontstaat. Onze film gaat uit van een topje van de ijsberg : 2 miljard subsidie. Meer info over subsidies lees Volkskrant 28.10.2022 ' een kwart van inkomen van boeren is subsidie'

30-10-2022

https://www.destentor.nl/apeldoorn/boerenorganisaties-staan-op-scherp-nu-apeldoorn-als-eerste-gemeente-van-intensieve-veehouderij-af-wil~a794c8fa/?referrer=https://t.co/yopQSu7eWz?amp=1

Boerenorganisaties komen in actie tegen de blokkade op de intensieve veehouderij, die Apeldoorn als eerste Nederlandse gemeente wil opleggen. Als het niet lukt om Apeldoorn tot inkeer te brengen, volgt rechtsgang.

06-06-2020

Schouten verbiedt verre export vee : https://www.nieuweoogst.nl/nieuws/2020/05/25/schouten-verbiedt-verre-export-vee

Schouten verbiedt verre export vee..

26-05-2020