U, de petitionaris

Verwijderen van tv-spot 'behoud van nertsenfokkerijen'

1.429 ondertekeningen

Teken voor het verwijderen van de tv-spot waarin reclame wordt gemaakt voor behoud van nertsenfokkerijen. Met een wetsvoorstel wordt voldoende tegemoet gekomen aan schadeloosstelling van de bedrijven. Zíj zijn niet de slachtoffers, maar de nertsen die vergast en gevild worden omwille van hun vacht! GroenLinks steunt deze petitie van harte.

Petitie

Wij

mensen die van dieren houden, niet om hun vacht, maar omdat het levende wezens zijn met gevoel

 

constateren

dat er een tv-spot van NFE is waarin nertsenfokkerijen goedgepraat worden. Met een wetsvoorstel wordt voldoende tegemoet gekomen aan schadeloosstelling van de bedrijven. Er komt een algemeen verbod op het fokken van nertsen. Dit gaat helaas pas in 2024 in doordat de Eerste Kamer rekening heeft gehouden met de proportionaliteit en subsidiariteit van het wetsvoorstel. Er is al een verbod op honden-, katten- en zeehondenbont. Nu de nertsen nog.

 

en verzoeken

NFE (Nederlandse Federatie van Edelpelsdierenhouders) de tv-spot niet meer uit te zenden, omdat het geschetste beeld te eenzijdig en ook nog eens misleidend is. Het gaat volgens NFE niet alleen om een zogenaamde economische schade, maar men zou ook bang zijn dat het verbod op nerstenfokkerijen een tegenslag zal zijn voor het dierenwelzijn, omdat in andere landen met minder goede leefomstandigheden het fokken zou toenemen. Hieruit blijkt dat de wens om een schadeloosstelling te verkrijgen (die er dus al is) de enige reden voor NFE is. Want daarmee kun je het fokken in andere landen niet tegenaan. Het gaat dus, zoals altijd, om geld. Is het verwijderen niet mogelijk dan verzoeken wij u om ook de andere kant te laten zien, zodat burgers weten wat er speelt. Namelijk de kant van de nertsen, en hoe ze vergast en gevild worden.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
brancheorganisatie 
Petitieloket:
Einddatum:
11-08-2011 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Susan Hoskam 

Geschiedenis

Ondertekeningen