U, de petitionaris
20220706 082115

Vervolg schietende agent Heerenveen voor poging tot moord

We hebben allemaal de afschuwelijke beelden gezien van een agent die bewust, en gericht schiet op een wegrijdende tractor, die op het moment van rijden geen enkel gevaar vormde voor hem en zijn collega's. Uit de beelden blijkt overduidelijk dat deze agent juist zelf een voorwaartse beweging maakt.

Petitie

Wij

De ondertekenaars van deze petitie en allen die staan voor de rechtsstaat

 

constateren

Dat naar onze mening deze agent met het gebruik van - in potentie dodelijk - geweld zijn boekje ver te buiten is gegaan. Uit niets blijkt dat deze agent, of één van zijn collega's in daadwerkelijk gevaar is gebracht door de bestuurder van deze tractor, en dat zijn gerichte schoten daarom buitenproportioneel en in strijd met zijn geweldsinstructie zijn.

 

en verzoeken

De politiek een strafrechtelijke vervolging in te stellen m.b.t. poging tot moord, en deze agent bovendien onmiddelijk zijn ontslag aan te zeggen. Het signaal dat uitgaat van agenten die schieten wanneer zij dat wensen is onacceptabel, en ondermijnt bovendien het reeds tanende gezag van de Nederlandse politie nog verder. Als burgers eisen wij de-escalerende agenten die staan voor hun beroepscode, en geen triggerhappy Dirty Harry's.

Het antwoord

Strafrechtelijk onderzoek naar agent die op tractor Jouke (16) schoot

Het Openbaar Ministerie begint een strafrechtelijk onderzoek tegen de agent die op 5 juli tijdens een boerenprotest gericht op een 16-jarige tractorbestuurder schoot. De agent wordt verdacht van poging tot doodslag. (...) lees verder

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
minister 
Petitieloket:
Status:
Beantwoord 
Petitionaris:
Michel Mulder 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Strafrechtelijk onderzoek naar agent die op tractor Jouke (16) schoot

Het Openbaar Ministerie begint een strafrechtelijk onderzoek tegen de agent die op 5 juli tijdens een boerenprotest gericht op een 16-jarige tractorbestuurder schoot. De agent wordt verdacht van poging tot doodslag.

+Lees meer...
13-08-2022