U, de petitionaris

Vervolg de ambtenaren verantwoordelijk voor de Toeslagenaffaire

676 ondertekeningen

In mei 2020 heeft de Belastingdienst toegegeven ouders met een buitenlandse achternaam strenger te controleren op fraude. Alhoewel etnische profilering is toegegeven, stelt het OM dat er geen sprake is van beroepsmatige discriminatie en wordt De Belastingdienst niet vervolgd.

Petitie

Wij

De Nederlandse burgers die daadwerkelijk wat willen veranderen aan institutioneel racisme,

 

constateren

  • dat we niet langer kunnen toekijken hoe onze overheid wegkomt met het structureel en systematisch benadelen van mensen van kleur.
  • Dit zijn Nederlandse burgers die ook gewoon belasting betalen en bijdragen aan de Nederlandse economie.
  • Los van of zij dit deden of niet, het zijn mensen. We hebben allemaal rechten in dit land en het is aan de overheid om ervoor te zorgen dat die rechten beschermd worden.
  • De nationaliteit van je ouders zou geen enkele rol moeten spelen in het beslissen of degene gefraudeerd heeft of niet.

 

en verzoeken

Daarom dat het OM een strafrechtelijk onderzoek start naar beroepsmatige discriminatie in de Toeslagenaffaire. De ambtenaren die de nationaliteit van de ouders hier wel in meegenomen hebben, dienen dan ook verantwoordelijk gesteld te worden.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Openbaar Ministerie (artikel 12 Sv-procedure) 
Petitieloket:
Einddatum:
10-04-2021 
Petitionaris:
Soraya Hadjar 

Geschiedenis

Ondertekeningen