You, the petitioner

Vervolg de ambtenaren verantwoordelijk voor de Toeslagenaffaire

676 signatures

In mei 2020 heeft de Belastingdienst toegegeven ouders met een buitenlandse achternaam strenger te controleren op fraude. Alhoewel etnische profilering is toegegeven, stelt het OM dat er geen sprake is van beroepsmatige discriminatie en wordt De Belastingdienst niet vervolgd.

Petition

We

De Nederlandse burgers die daadwerkelijk wat willen veranderen aan institutioneel racisme,

 

observe

  • dat we niet langer kunnen toekijken hoe onze overheid wegkomt met het structureel en systematisch benadelen van mensen van kleur.
  • Dit zijn Nederlandse burgers die ook gewoon belasting betalen en bijdragen aan de Nederlandse economie.
  • Los van of zij dit deden of niet, het zijn mensen. We hebben allemaal rechten in dit land en het is aan de overheid om ervoor te zorgen dat die rechten beschermd worden.
  • De nationaliteit van je ouders zou geen enkele rol moeten spelen in het beslissen of degene gefraudeerd heeft of niet.

 

and request

Daarom dat het OM een strafrechtelijk onderzoek start naar beroepsmatige discriminatie in de Toeslagenaffaire. De ambtenaren die de nationaliteit van de ouders hier wel in meegenomen hebben, dienen dan ook verantwoordelijk gesteld te worden.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Openbaar Ministerie (artikel 12 Sv-procedure) 
Petition desk:
Closing date:
2021-04-10 
Lead petitioner:
Soraya Hadjar 

History

Signatures