You, the petitioner
2f658c65 dfc2 441e 9018 00e464001ee0

Versoepeling AVG KNGU voor fotografen

2,528 signatures

Deze petitie is bedoeld voor de KNGU zodat zij de regels gaan versoepelen voor de regionale en landelijke turnwedstrijden. Zodat er weer schitterende foto’s van onze turners en turnsters gemaakt kunnen worden. KNGU neem een voorbeeld aan de Belgische bond en neem hun regels over!

Petition

We

Turners, turnsters en ouders.

 

observe

  • Wij (turners, turnsters, ouders en fotografen) vinden dat de KNGU doordraaft in de regels omtrent de AVG.

  • Deze had u 25-05-2018 al op orde moeten hebben. Nu anno 2019 is er nog geen enkele duidelijkheid. Dit treft ons (turners, turnsters, ouders en fotografen)

 

and request

Wij (turners, turnsters, ouders en fotografen) vragen dan ook dat per direct op regionale en landelijke turnwedstrijden ‘onze’ fotografen weer toegestaan zijn op de wedstrijdvloer, zoals voorgaande jaren.

The answer

Tussenoplossing

Gezien de KNGU met een gepast voorstel voor een tussenoplossing is gekomen sluiten we de petitie. U zult weer fotografen zien op de wedstrijdvloer. Maar ws nog niet bij alle wedstrijden. Bedankt voor uw ondertekening!

 

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
adviesorgaan 
Petition desk:
Closing date:
2019-04-08 
Status:
Answered 
Lead petitioner:
Gerlinda Tardy 
Organisation:
Terleurgestelde ouders & fotografen 

History

Signatures

Updates

Tussenoplossing

Gezien de KNGU met een gepast voorstel voor een tussenoplossing is gekomen sluiten we de petitie. U zult weer fotografen zien op de wedstrijdvloer. Maar ws nog niet bij alle wedstrijden. Bedankt voor uw ondertekening! .

2019-04-05

Aanvulling op reactie KNGU

Nogmaals, we betreuren deze situatie, maar zijn verplicht ons te houden aan de AVG-regels. Jullie begrijpen vast dat dit een ingewikkelde regelgeving is.

+Read more...

We waarderen jullie betrokkenheid en willen graag samen met jullie onze mooie sport koesteren. Dat betekent dat we zuinig zijn op onze jonge turn(st)ers. Nu en in de toekomst.

2019-04-02

Reactie KNGU

Reactie KNGU: "De KNGU heeft de petitie ‘versoepeling AVG KNGU voor fotografen’ gezien. We vinden het vervelend dat deze situatie is ontstaan.

+Read more...

Wij begrijpen dat het teleurstellend is, dat fotografie tijdens de resterende turnwedstrijden van dit seizoen niet is toegestaan. Want we kunnen ons heel goed voorstellen dat het leuk is om een tastbare herinnering te hebben aan wedstrijden in de vorm van een mooie actiefoto. We hebben echter verantwoordingsplicht in het naleven van de AVG-privacywetgeving en moeten aantonen dat we de juiste maatregelen hebben getroffen om aan de AVG te voldoen. De genoemde suggestie in de petitie zoals de Belgische bond dit oplost, is helaas niet toegestaan volgens de AVG-wetgeving.   Een sporter (ouder/verzorger bij minderjarige sporters) moet actief en vooraf toestemming geven om gefotografeerd te worden. In het nieuwe wedstrijdseizoen van de KNGU is dit ingeregeld via Digimembers. Een clublid kan dan aangeven of hij wel/niet gefotografeerd wil worden tijdens wedstrijden en evenementen. Vanaf dat moment zijn fotografen ook weer toegestaan op de wedstrijdvloer. Een mogelijke tussenoplossing (ter overbrugging tot aan het nieuwe seizoen) is een toestemmingsverklaring per deelnemer op de wedstrijddag zelf. Deze is helaas niet waterdicht en niet iedereen zal hiervan op de hoogte zijn. Ook vraagt het extra bemensing van de commissies. We willen onze vrijwilligers, waar we heel blij mee zijn, niet opzadelen met nog meer werk."

2019-03-29