You, the petitioner
Corona eenzaamheid

Versoepel de bezoekregeling verpleeghuizen na 20 mei

7,296 signatures

Een pleidooi voor versoepeling van de bezoekregeling voor de mantelzorgers van bewoners in verpleeghuizen. Deze zouden volgens een nog te bepalen protocol, in de gelegenheid moeten worden gesteld om gedurende geroosterde momenten, hun verwanten de noodzakelijke ondersteuning en zorg kunnen bieden.

Petition

We

Mantelzorgers van hen die momenteel vanwege de huidige regeling in isolatie leven in een verpleeghuis.

 

establish that:

dat kwetsbare mensen niet zonder meer kunnen worden geïsoleerd. Onderzoek en de alarmerende actuele werkelijkheid, tonen aan dat er schadelijke gevolgen kunnen ontstaan voor het psychische en lichamelijke functioneren met als gevolg o.m. symptomen van depressie en een verminderde mentale en cognitieve functie. Een grote zorg daarbij is dat onderzoek eenzaamheid aanwijst als risicofactor voor zowel functieverlies als verhoogde sterfte.

 

and request

de Ministeriële Commissie Crisisbeheersing om de mogelijkheid te bieden de bezoekregeling te versoepelen en meer lokaal maatwerk mogelijk te maken, zodat er aandacht niet alleen uitgaat naar de veiligheid van de bewoners van verpleeghuizen, maar ook en vooral het welzijn. Wij hopen van harte dat het kabinet bereid is de menselijke kant zwaar mee te laten wegen in de besluitvorming.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

History

Signatures

Updates

Terwijl de Petitie nog steeds open staat voor ondertekening, is deze op 30 april tevens digitaal aangeboden aan de kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Terwijl de Petitie nog steeds open staat voor ondertekening, is deze op 30 april tevens digitaal aangeboden aan de kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Er bestaat op het moment helaas geen mogelijkheid om de petitie fysiek aan te bieden.

+Read more...

Na het aanbieden ontvingen wij bericht van beleidsadviseur Zorg voor de SP. Deze liet weten de petitie te ondersteunen en eerder in debatten te hebben gepleit om mantelzorgers/familieleden beperkt toe te laten tot verpleeghuizen. Wel onder strikte voorwaarden als het gaat om veiligheid. Naar aanleiding van een aangenomen motie van de SP heeft de minister een aantal onderzoeken hierover uitgezet. Inmiddels gaat de regering de bezoekersregeling versoepelen

2020-05-01

Vanavond (Don 30 april) omstreeks 21.05 uur op NPO2 Hoelang blijven de VERPLEEGHUIZEN nog op slot? | DANNY OP STRAAT

Vanavond (Don 30 april) omstreeks 21.05 uur op NPO2 en op YouTube op het kanaal van de NTR. https://m.youtube.com/user/NTRomroep . Mantelzorgers van demente mensen worstelen met het bezoekverbod aan hun dierbaren in verpleeghuizen.

2020-04-30

Hugo Borst en Carin Gaemers van ‘Scherp op Ouderenzorg’ over versoepeling en maatwerk bezoekregeling in WNL op Zondag.

Hugo Borst en Carin Gaemers van ‘Scherp op Ouderenzorg’ over versoepeling en maatwerk bezoekregeling in WNL op Zondag. Vanaf ongeveer 45.03 https://wnl.tv/gemist/wnl-op-zondag-202004260800/.

2020-04-27