U, de petitionaris
Helm met airco en koelvest zo blijven motorrijders koel 2

Verplicht beschermende motorkleding voor motorrijders in Nederland

13 ondertekeningen

In het kader van het beschermen van motorrijders tegen ernstig lichamelijk letsel heb ik deze petitie opgezet om te stemmen voor verplichte beschermende motorkleding tijdens het motorrijden. In enkele andere landen is beschermende motorkleding al langer verplicht.

Petitie

Wij

motorrijders, naasten, hulpverleners en andere medestanders

 

constateren

  • Regelmatig motorrijders die zonder beschermende motorkleding rondrijden, bijvoorbeeld in een korte broek of in een t-shirt
  • Dat er momenteel voldoende andere regelgeving is op het gebied van veiligheid, zoals de helmplicht, technische staat van het voertuig en in auto’s bijvoorbeeld de airbags, kreukelzones e.d., maar er geen verplichting is om beschermende motorkleding te dragen
  • Dat motorrijders zonder beschermende kleding ernstig letsel op kunnen lopen
  • Dat enkele andere landen wel een verplichting tot beschermende motorkleding hanteren

 

en verzoeken

  • Een plicht voor alle motorrijders om beschermende motorkleding te dragen tijdens het motorrijden (in Nederland), om ernstig letsel door een ongeval te voorkomen. Dat wil zeggen: stevige schoenen of laarzen en een slijtvaste motorbroek en jas of pak.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Petitionaris:
Marco van Kesteren 

Geschiedenis

Ondertekeningen