U, de petitionaris
Peter r. de vries %28headshot%29

Vernoem Lange Leidsedwarsstraat naar Peter R. de Vries

55 ondertekeningen

Op 6 juli 2021 misdaadverslaggever Peter R. de Vries neergeschoten op de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam. Op 15 juli is hij aan de verwondingen als gevolg van deze laffe en gruwelijke aanslag overleden. Om zijn werk te eren én een signaal af te geven vanuit onze vrije samenleving, zou de Lange Leidsedwarsstraat naar Peter R. de Vries vernoemd moeten worden.

Petitie

Wij

Bewoners van Nederland/ Amsterdam en mensen die zijn opgegroeid met de misdaadjournalistiek van Peter R. de Vries.

 

constateren

  • Dat Peter R. de Vries op gruwelijke wijze uit ons midden is gerukt.

  • Dat Peter R. de Vries van grote betekenis is voor misdaadslachtoffers, nabestaanden en het justitiële- en politiesysteem in Nederland.

  • Dat onze samenleving hierdoor diep is geraakt en het vertrouwen in de maatschappij een flinke slag heeft gekregen die lang zal nadreunen.

  • Dat er positieve tegenactie nodig is om dit verlies met z’n allen te verwerken, Peter R. de Vries te eren en uit te dragen dat wij nooit zullen zwichten voor misdaad en bedreiging.

 

en verzoeken

Gemeente Amsterdam in overweging te nemen de Lange Leidsedwarsstraat op termijn en op een gepast moment naar Dhr. Peter Rudolf de Vries te vernoemen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Amsterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
31-07-2021 
Petitionaris:
K. 

Geschiedenis

Ondertekeningen