You, the petitioner
Ed

Vernoem een straat naar Edward Lodewijk van Halen

1,205 signatures

Edward Lodewijk van Halen, geboren Amsterdammer en tot zijn zevende jaar inwoner van Nijmegen, was de medeoprichter en naamgever van de Amerikaanse band Van Halen. Zijn invloed op de rockgitaar was dermate groot dat er gerust van een periode voor en een periode na Ed van Halen kan worden gesproken.

Petition

We

muziekliefhebbers, rockfans, fans van (Ed) Van Halen, rockgitaristen, inwoners van Nijmegen.

 

observe

  • Dat Ed van Halen een enorme invloed op de moderne rockgitaar heeft gehad, die eigenlijk alleen vergelijkbaar is met wat Jimi Hendrix ooit betekend heeft.
  • Dat Ed van Van Halen samen met zijn broer uitgroeiden tot ongekende wereldsterren waar wij als Nederlanders trots op zijn.
  • Dat de broers Van Halen, ook na hun emigratie, altijd een warme band met hun geboorteland hebben onderhouden.

 

and request

de Gemeente Nijmegen een straat, plein, weg of anderzijds, als eerbetoon naar hun beroemde ex-inwoner te vernoemen. Bij voorkeur de straat waarin het ouderlijk huis nog altijd staat.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Nijmegen 
Petition desk:
Closing date:
2021-01-06 
Lead petitioner:
Marcelino Arconada 
Website:

History

Signatures