U, de petitionaris
Img 0754

Vernoem een straat in het Mediapark naar ‘Mister Veronica’ Rob Out

300 ondertekeningen

Rob Out is een van de belangrijkste mediapersoonlijkheden in de omroephistorie en verdient daarom een straatnaam op Media Park Hilversum.

Petitie

Wij

Medewerkers werkzaam In mediaindustrie.

 

constateren dat:

  • Het Media Park vernoemt straten naar bekende mediapersoonlijkheden, waaronder Koos Postema, Joop van den Ende, Frits Spits en Willem Ruis.
  • Een van de belangrijkste mensen uit de omroephistorie mist nog: Rob Out.
  • Hij is de man die Veronica heeft geleid van zeezender naar grootste publieke omroepvereniging in de jaren 80
  • Hij heeft daarmee het toen saaie en stoffige omroepbestel nieuw leven ingeblazen.
  • Dit jaar is het precies 20 jaar geleden dat ‘Mister Veronica’ is overleden en dat is een mooi moment om Rob Out te eren door een straatnaam op het Media Park naar hem te vernoemen.
  • Er zijn nu plannen zijn om de infrastructuur op het Mediapark in Hilversum uit te breiden.

 

en verzoeken

een straat naar Rob Out te vernoemen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Hilversum 
Petitieloket:
Einddatum:
09-01-2024 
Petitionaris:
Richard Otto  
Organisatie:
Spreekbuis.nl 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Tineke de Nooij wil ook Rob Out-straat op Media Park

Tineke de Nooij, voormalig Veronica-diskjockey en presentatrice, steunt de petitie om een straat op het Media Park te vernoemen naar de overleden diskjockey en omroepdirecteur Rob Out. Dat meldt zij vandaag aan dagblad De Gooi en Eemlander.

+Lees meer...

„Het kan mij niet schelen wat. Een plein, een straat. Ja, de spoorbrug, dat zou ik leuk vinden. Hij heeft gewoon iets verdiend”, aldus de Nooij.

De petitie, gestart door Spreekbuis.nl, pleit voor een eerbetoon aan Out, die de Veronica Omroep Organisatie de grootste omroepvereniging van Nederland maakte. De Nooij, die zelf onder Out werkte bij Veronica, is enthousiast over het idee en stelt dat als er anderen zijn met een straat vernoemd naar hen op het Media Park, Out er zeker tussen past. Ze benadrukt zijn invloed in het veranderen van het omroepbestel en de impact van Veronica. Tineke de Nooij heeft zelf ook een eerbetoon gekregen op het Media Park met een eigen plantsoen.

Het Media Park staat open voor de mogelijkheid van een Rob Out-straat, -plein of -plantsoen. Het vernoemen van straten naar mediapersoonlijkheden op het Media Park zal ook in de toekomst worden voortgezet als er nieuwe straten bijkomen. Echter, alle straten hebben momenteel een naam. Voordat er nieuwe benamingen worden

29-09-2023

Rens Muller wil Rob Out-straat op Media Park

Dit jaar is het twintig jaar geleden dat Rob Out overleed. Volgens de redactiechef van De Gooi en Eemlander (en tevens oud-hoofdredacteur van Veronica Magazine), Rens Muller, is het een mooi moment om in Hilversum een straat naar Mister Veronica te vernoemen.

+Lees meer...

Rob Out werd legendarisch door zijn laatste woorden, voordat de zeezender Veronica in 1974 uit de lucht ging, maar wist een aantal jaren later van de Veronica Omroep Organisatie met meer dan een miljoen leden de grootste publieke omroep te maken. In de Nederlandse omroephistorie heeft Rob Out een zeer prominente rol gespeeld. Op het Media Park zijn de voorbije jaren al veel wegen vernoemd naar mediapersoonlijkheden, waaronder Willem Ruis, Mies Bouwman, Joop van den Ende en Wim T. Schippers.

Muller schrijft in zijn G&E-column dat het nu tijd is om Rob Out te eren met een eigen straatnaam. Muller zegt: ‘Onder leiding van ex-commando Rob Out groeide de zeezender uit tot de grootste omroep die Nederland ooit gekend heeft. Toegegeven, Out had onmiskenbaar zijn duistere kanten. Hij was een drankorgel, vrouwenverslinder en brokkenpiloot, maar zijn prestaties als omroepbaas waren ongeëvenaard.’

Als een straatnaam te veel eer zou zijn voor Rob Out, kan volgens Muller altijd nog worden besloten om een etablissement op het epicentrum van de Nederlandse omroep ter ere van Mister Veronica te noemen. ‘Of beter nog, de bar van een of andere studio. Dat zou een mooie knipoog zijn naar de ongebreidelde drankzucht van Out,’ meldt de redactiechef in zijn De Gooi en Eemlander-column.”

26-09-2023