U, de petitionaris
Petitie banner

Vernieuw de speeltuin in de Jacques Veltmanstraat in Amsterdam

119 ondertekeningen

Voor onze buurt is dit de enige speelplek voor kinderen van 6-12 jaar, helaas is hij voor de meeste van die kinderen ongeschikt.

Daarnaast is er in de hele buurt niets voor kinderen van 1-6 jaar noch voor kinderen met een beperking aanwezig waardoor zij geen veilige buitenspeelplek hebben.

Petitie

Wij

Gemotiveerde bewoners van de Jacques Veltmanstraat in Amsterdam Nieuw-West Zuid.

 

constateren

  • Dat de speeltuin verouderd en ongeschikt is; de klimrekken zijn te hoog voor doelgroep 6-12 jaar, hij biedt geen inspiratie en zorgt voor onveilige situaties (kinderen proberen uit verveling de zijmuren te beklimmen), hij wordt slecht onderhouden, er is zwerfafval door hangjongeren.

  • Dat de buurt vele gezinnen telt met kinderen tussen 1–6 jaar die er geheel géén gebruik van kunnen maken en voor wie in de nabije omgeving dus géén goede voorzieningen zijn.

 

en verzoeken

  • Een veilige, inclusieve plek die ook kinderen tussen 1-6 jaar én kinderen met een beperking verwelkomt.

  • Toevoeging van speelelementen voor 1-6 jarigen.

  • Toevoeging van divers groen & gebruik van duurzame, circulaire materialen (bv waterdoorlatende ondergrond) conform Amsterdams klimaatadaptieagenda & ecologische- en biodiversiteitsambities.

  • Een speeltuin die creativiteit & verantwoordelijkheid prikkelt en daarmee cohesie in de buurt.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Amsterdam 
Petitieloket:
Petitionaris:
Pascaline D 
Organisatie:
Buurtbewoners 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Extra ondertekenen voor extra steun

Extra steun met nog een handtekening

Er is ondertussen ook een plan ingediend bij de Gemeente Amsterdam, voor de wijk waarin de speeltuin staat. Ziet u het plan zitten? Teken dan ook even hier voor extra steun! Dat is belangrijk voor eventueel extra budget, we zullen het hard nodig hebben.

Nog meer steun via de gemeente!.

25-06-2021

Lees de brochure voor meer informatie!

Lekker even bladeren

Er hoort een brochure bij dit project, zo weet u nog meer dan waar plaats voor is in de petitie. Vergeet u hierna niet de petitie te tekenen?

Bekijk de brochure!.

24-06-2021