You, the petitioner

Verlaag het parkeertarief in de Boterdiepgarage voor bewoners

388 signatures

Ebbingekwartier-bewoners zijn voor parkeren aangewezen op de Boterdiepgarage (zij kunnen niet kiezen voor een vergunning op straat). Het garagetarief is disproportioneel hoog ten opzichte van alle andere bewonersvergunningen in Groningen. Ook ontbreekt hier parkeren voor bezoekers tegen gereduceerd tarief.

Petition

We

de bewoners van het Ebbingekwartier

 

establish that:

  • het bewonerstarief van de garage disproportioneel hoog is ten opzichte van alle andere bewonersvergunningen in de stad Groningen, per 2024 €1212,36 versus €128,10 per jaar in de tweede schil rondom de binnenstad (en €369,66 binnen de Diepenring).
  • dit verschil door gelijke indexatie snel groter wordt (absolute stijging per 2024 €79,32 versus €7,65 per jaar).
  • voor laden/lossen steeds een ontheffing à €4 nodig is.
  • een gereduceerd bezoekerstarief ontbreekt.
  • een goed bewonerstarief is niet alleen in het belang van ons als buurtbewoners, maar ook voor behoud van het draagvlak in de stad voor het principe van een autoluwe wijk.

 

and request

  • aanpassing van het bewonerstarief van de Boterdiepgarage, zodat dit in een reële verhouding komt te staan tot de parkeertarieven voor alle andere bewoners van Groningen.
  • een gereduceerd parkeertarief voor bezoekers.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Groningen 
Petition desk:
Closing date:
2024-04-17 
Lead petitioner:
Anne Koning 
Organisation:
namens het actiecomité 

History

Signatures