U, de petitionaris
Cie rombouts 27 oktober 2012

Verlaag bijverdiensten Rombouts

29 ondertekeningen

De burgemeester van Den Bosch verdient bovenop zijn salaris van 126.000 euro ook nog 85.000 euro bij met bijbanen. Hij verdient daarmee meer dan Rutte. Dit extra werk voert hij uit in gemeentetijd en levert geen salaris in bij de gemeente. Ook de bijverdienste van 85.000 euro houdt hij zelf. (Bron)

Petitie

Wij

Bosschenaren en overige bezorgde personen

 

constateren

  • dat de burgemeester van Den Bosch in gemeentetijd exorbitant (85.000 euro) bijverdient en zijn inkomen dat van Rutte overschrijdt.

  • Hij maakt misbruik van een verouderde regeling.

  • Hij levert geen salaris in en steekt de bijverdiensten in eigen zak.

  • Vanaf 2010 mogen nieuwe burgemeesters slechts 14% van hun salaris bijverdienen. Rombouts verdient 67% van zijn salaris bij.

 

en verzoeken

de heer Rombouts met terugwerkende kracht vanaf 2010 zich te houden aan de regeling voor nieuwe burgemeesters die 14% van hun salaris mogen bijverdienen.

Het teveel ontvangen bedrag kan -in overleg met de gemeenteraad- worden teruggestort in de gemeentekas of besteed worden aan een goed doel.

Tevens verzoeken wij de gemeenteraad dit onderwerp serieus in behandeling te nemen.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
's-Hertogenbosch 
Petitieloket:
Einddatum:
22-05-2017 
Antwoord verwacht:
01-06-2017 
Status:
Ingetrokken 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

SP stelt vragen over bijverdiensten Rombouts

De SP heeft vragen gesteld aan B&W of de opgave van de bijverdiensten van Rombouts wel klopt. Voor zijn functie voorzitter van het Kennisplatform Elektromagnetische Velden en Gezondheid gaf hij maar de helft op van wat hij waarschijnlijk verdiende.

+Lees meer...

Is dat om te verhullen dat hij de Balkenendenorm overtrad? Bovendien nog het volgende: in 2015 verdiende hij 85.000 euro bij. Daar zat slechts een half jaar Eerste Kamer vergoeding bij. Dat betekent dat hij in de jaren na 2015 meer dan een ton bijverdiende. Hoeveel mag hij bijverdienen voordat de gemeenteraad wakker wordt?

05-03-2017

Lijflied van Rombouts

https://www.youtube.com/watch?v=8LtXEgRIl9U.

22-02-2017

uit de krant en meer

1)Er zijn in Den Bosch verhoudingsgewijs niet meer laadpalen voor elektrische auto's dan in Eindhoven of Tilburg 2)Er zijn verhoudingsgewijs niet meer agenten in Den Bosch of Tilburg 3)Over het wietbeleid conflicteert het Eerste Kamerlidmaatschap (CDA is tegen regulering) met de functie van burgemeester (de raad is voor regulering). Om dit soort belangenverstrengeling te voorkomen is burgemeester Jorritsma als burgemeester van Almere gestopt toen ze naar De Eerste Kamer ging.

+Lees meer...

Bij Rombouts waren alleen zijn extra inkomsten een overweging. 4)Rob van Gijzel, burgemeester van Eindhoven is na 9 jaar gestopt. Dat was volgens hem beter voor de stad en voor hem. Fris bloed. Rombouts blijft 21 jaar. 5)Rombouts bewaakt de klachtenprocedure van de ziektekostenverzekeringen maar ontvangt geen Bosschenaren die klachten hebben over de gemeente.

22-02-2017