U, de petitionaris
Petitiebeeld   verkwansel moerenburg niet

Verkwansel Moerenburg niet

2.977 ondertekeningen

In de oude waterzuivering in Moerenburg willen de ondernemers van Waterproef een leisurepark met grootschalige horeca openen (160 zitplaatsen, 80 parkeerplaatsen). De gemeente Tilburg verleent hiervoor vergunning. Dit terwijl de ziel van de natuur én van Landschapspark Moerenburg ernstig wordt aangetast.

Petitie

Wij

Liefhebbers van natuur en een autoluw Moerenburg dat vrij is van grootschalige horeca

 

constateren dat:

  • Dat met de komst van Waterproef (minimaal 100.000 bezoekers per jaar, 160 horecazitplaatsen en 80 parkeerplaatsen) een zeer onevenwichtige invulling wordt gegeven aan de oudste biologische waterzuivering in Nederland.
  • Niet alleen wordt het rustieke karakter van loop- en wandelgebied Moerenburg ernstig verstoord, ook de natuur en de verkeersveiligheid in de omgeving raken fors in het geding.

 

en verzoeken

  • De benodigde vergunningen voor Waterproef NIET te verlenen,
  • het plan in zijn huidige, grootschalige opzet NIET toe te staan, en
  • de opdrachtgever (Waterschap de Dommel) dringend te verzoeken om te kiezen voor een plan dat de WEL in evenwicht is met het bijzondere Rijksmonument dat waterzuivering Moerenburg is en past binnen het Landschapspark.
  • Met als verdere verplichting het behoud van het rustieke karakter en met hart voor de rijke natuur in dit gebied.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tilburg 
Petitieloket:
Einddatum:
01-06-2023 
Petitionaris:
Waterdicht: Nanda, Etienne, Chris, Jan, Paul, Rein, Servaas, Toon 
Organisatie:
Waterdicht 

Geschiedenis

Ondertekeningen