You, the petitioner
Petitiebeeld   verkwansel moerenburg niet

Verkwansel Moerenburg niet

2,976 signatures

In de oude waterzuivering in Moerenburg willen de ondernemers van Waterproef een leisurepark met grootschalige horeca openen (160 zitplaatsen, 80 parkeerplaatsen). De gemeente Tilburg verleent hiervoor vergunning. Dit terwijl de ziel van de natuur én van Landschapspark Moerenburg ernstig wordt aangetast.

Petition

We

Liefhebbers van natuur en een autoluw Moerenburg dat vrij is van grootschalige horeca

 

establish that:

  • Dat met de komst van Waterproef (minimaal 100.000 bezoekers per jaar, 160 horecazitplaatsen en 80 parkeerplaatsen) een zeer onevenwichtige invulling wordt gegeven aan de oudste biologische waterzuivering in Nederland.
  • Niet alleen wordt het rustieke karakter van loop- en wandelgebied Moerenburg ernstig verstoord, ook de natuur en de verkeersveiligheid in de omgeving raken fors in het geding.

 

and request

  • De benodigde vergunningen voor Waterproef NIET te verlenen,
  • het plan in zijn huidige, grootschalige opzet NIET toe te staan, en
  • de opdrachtgever (Waterschap de Dommel) dringend te verzoeken om te kiezen voor een plan dat de WEL in evenwicht is met het bijzondere Rijksmonument dat waterzuivering Moerenburg is en past binnen het Landschapspark.
  • Met als verdere verplichting het behoud van het rustieke karakter en met hart voor de rijke natuur in dit gebied.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tilburg 
Petition desk:
Closing date:
2023-06-01 
Lead petitioner:
Waterdicht: Nanda, Etienne, Chris, Jan, Paul, Rein, Servaas, Toon 
Organisation:
Waterdicht 

History

Signatures