U, de petitionaris

Verkoop van tickets moet beter!

4 ondertekeningen

De verkoop van tickets voor evenementen moet beter en eerlijker! Tickets worden na de verkoop start al snel op Marktplaats.nl gezet voor belachelijke prijzen. Dit geld gaat naar de oneerlijke paticuliere (ver)kopers en niet naar de echte liefhebbers! Teken de petitie voor een eerlijkere verkoop van evenement tickets.

Petitie

Wij

Wij zijn de echte liefhebbers van feesten en concerten! Wij willen graag naar een feestje of concert op een eerlijke manier!

 

constateren

De verkoop van tickets voor evenementen moet beter en eerlijker! Kaartjes worden na de verkoopstart al snel op bijv. Marktplaats.nl gezet voor belachelijke prijzen. Er worden door particulieren dan veel kaarten ingekocht, om ze vervolgens voor hoge prijzen aan te bieden aan de liefhebbers. Dit geld gaat naar de oneerlijke particuliere (ver)kopers en niet naar de echte liefhebbers! Vaak worden de unieke e-tickets ook aan meerdere mensen verkocht, waardoor een hoop mensen voor een dichte deur staan en er wil dik voor hebben betaald. (Een e-ticket werkt met een code die maar 1 keer gescand kan worden. Het e-ticket kan oneindig uitgeprint worden en dus komt het voor dat er meerdere malen 1 e-ticket verkocht kan worden)

 

en verzoeken

Wij verzoeken om de ticket verkoop eerlijker te laten verlopen. Er moeten 2 mogelijkheden komen voor het kopen van evenement tickets.

Mogelijkheid 1: Via een persoonsgebonden kaart online. Er moet een speciale evenementen kaart/pas komen. Op deze pas kan je het gewenst aantal tickets voor een evenement laten zetten. Je gaat naar de winkel en koopt bijvoorbeeld 4 tickets voor een evenement. Dit kan ook via internet. Je kan dan d.m.v. een pasnummer het gewenste aantal tickets op je persoonlijke pas laten zetten. Als je bij het evenement aankomt, kan je de kaart laten scannen en mogen er in dit geval dus 4 mensen naar binnen. Mocht je de entree tickets niet meer willen, dan kan je d.m.v. een annuleringsverzekering het gewenste aantal tickets er af laten halen en je geld terug krijgen. Op deze manier worden tickets niet (meerdere malen) illegaal doorverkocht, sta je dus nooit voor een dichte deur én gaat het geld naar de juiste mensen en niet naar de particulieren die er aan willen verdienen.

Mogelijkheid 2: Via de fysieke kaartverkoop (anoniem) De fysieke kaartverkoop moet weer terug! De kaarten moeten verkrijgbaar zijn bij verschillende verkooppunten en het moet moeilijk gemaakt worden om de kaarten na te maken.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
09-07-2012 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
--- 

Geschiedenis

Ondertekeningen