You, the petitioner
Oversteek

Verkeersveiligheid Meenteweg Schildwolde verbeteren voor (schoolgaande) kinderen

219 signatures

Veel (school)kinderen steken de Meenteweg ter hoogte van de Doorrit over. Voor onbekenden is het niet te zien dat er een zijstraat is en dat dit een oversteekplaats is waar veel kinderen langskomen. Dit levert gevaarlijke situaties op!

Petition

We

ouders en team van Obs de Meent, (sport)verenigingen Schildwolde en omwonenden Meenteweg,

 

observe

  • dat (school)kinderen de Meenteweg ter hoogte van de Doorrit, tegenover de dierenarts, onveilig oversteken.
  • Voor onbekenden is het niet te zien dat er een zijstraat is en dat dit een oversteekplaats is waar veel kinderen oversteken.
  • Deze is in het donker niet verlicht en nauwelijks zichtbaar.
  • Vaak staat er ook een auto geparkeerd aan de straatkant van de Doorrit (foto). Dit belemmert het zicht op kinderen die oversteken vanaf het voetbalveld.

 

and request

hierbij, ter voorkoming van ongelukken, dat de oversteekplaats meer zichtbaar wordt gemaakt voor automobilisten en ander verkeer. Wij zouden de verkeersveiligheid verbeterd willen zien door bijvoorbeeld het plaatsen van een zebrapad of wegversmalling, dat er iets (met verf) op de weg wordt aangeven of dat er waarschuwingsborden/ waarschuwingslichten worden geplaats. Er dient verlichting bij de desbetreffende oversteekplaats worden aangebracht.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Midden-Groningen 
Petition desk:
Closing date:
07-04-2020 
Lead petitioner:
Léonie de Jonge 
Organisation:
Obs De Meent 
Website:

History

Signatures