You, the petitioner

Verhuisplicht ex-gedetineerde pedoseksueel

249 signatures

Om minderjarige slachtoffertjes te beschermen zou direct na veroordeling van een pedoseksueel een regeling in werking moeten treden die zorg draagt dat de dader na detentie elders in het land wordt gehuisvest. Burgemeesters zouden elkaars ex-gedetineerde pedoseksuelen moeten opvangen en begeleiden. 

Petition

We

ondergetekenden

 

observe

Dat kinderen die slachtoffer zijn van seksueel misbruik wederom in hun rechten volgens het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind (art. 4, 6, 19, 27, 31 en 39) worden aangetast wanneer een ex-gedetineerde pedoseksueel terugkeert in zijn woonplaats, wat vaak ook de woonplaats van het/de  slachtoffer(s) is. Het slachtoffer wordt o.a door de angst zijn/haar dader tegen te komen wederom ernstig psychisch onder druk gezet en beperkt in de vrijheid met alle gevolgen van dien.

 

and request

Daar een kind wat leeft met angst en bijbehorende beperkingen en gevolgen heeft een negatieve invloed op verwerking, herstel, zelfrespect, herintegratie en algehele ontwikkeling en gezondheid. Verzoeken wij een wet aan te nemen die automatisch in werking treedt na veroordeling van een pedoseksueel zodat slachtoffers niet nogmaals in hun rechten worden aangetast en ex-gedetineerde pedoseksuelen worden opgevangen door een vangnet van burgemeesters.

Sign this petition

 

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
10-12-2016 
Status:
Signable 
Lead petitioner:
Ingrid Altun Westerduin 
Website:

History

Signatures

Anonymous
over 1 year
Anonymous
about 3 years
Anonymous
over 3 years
Sylvia Ohrtmann
Hilversum
almost 4 years
Anonymous
almost 4 years
ds van dijk
rijswijk
almost 4 years
Anonymous
almost 4 years
Anonymous
almost 4 years
maria van meeuwen
breda
postbode
about 4 years
H. Jacobs
Veghel
about 4 years
C. Arts
Rotterdam
about 4 years
Anonymous
about 4 years

Updates

No news about this petition yet.