U, de petitionaris
Nick  romt  savannah

Verhoog jeugdstraffen

72.141 ondertekeningen

In 2017 zijn onze kinderen vermoord. Nick Bood, Romy Nieuwburg en Savannah Dekker. Ze zijn vermoord door minderjarigen. En omdat het minderjarigen zijn vallen deze daders onder het jeugdstrafrecht. Wij als ouders hebben er onze missie van gemaakt de duur van de jeugddetentie omhoog te krijgen. Wij hopen dat iedereen in Nederland ons wil steunen bij deze missie, uw handtekening is waardevol! We hebben al gesprekken gevoerd met een aantal Tweede Kamerleden. Wij willen voor aanvang van het debat hierover de handtekeningen aanbieden aan minister Dekker.

Petitie

Wij

ouders van en medestanders

 

constateren

  • Op dit moment is de jeugddetentie voor 12 tot 14-jarigen 1 jaar, voor 16 tot 18-jarigen 2 jaar.
  • Daarbij kan de PIJ maatregel (jeugd TBS) opgelegd worden: gericht op behandeling en ervoor te zorgen dat ze de maatschappij zo snel mogelijk weer in kunnen, met alle gevolgen van dien.
  • Dit zien wij niet als straf.
  • Een straf van 1 of 2 jaar is een lachertje. Dit doet geen recht aan het leed wat ons is aangedaan.
  • Ouders hebben levenslang!

 

en verzoeken

  • Wij richten ons op een gevangenisstraf van minimaal 2 tot maximaal 5 jaar voor 14 tot 18-jarigen, zodat de rechter zelf gradaties aan kan brengen, naar de aard van het delict. Nu heeft een rechter geen keus.

  • Ook voor 16 tot 18-jarigen zou sneller het volwassen strafrecht toegepast moeten worden.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
11-10-2019 
Petitionaris:
Marion Nieuwburg 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen