U, de petitionaris
Er is nieuws!
Geen diploma

Vergroot de kans op een diploma voor de MBO-ers met dyscalculie

4.156 ondertekeningen

Door invoering van de verplichte rekentoets zullen leerlingen met de stoornis dyscalculie (en andere grote rekenproblemen) geen kans maken hun diploma te halen op het MBO. Ook wanneer ze voor alle vakken goed scoren en geen rekenen nodig hebben voor het uitoefenen van hun beroep.

Petitie

Wij

Huidige en toekomstige MBO-studenten en hun ouders, verzorgers en verdere betrokkenen.

 

constateren dat:

  • In het MBO onderwijs een verplichte rekentoets is ingevoerd.
  • Studenten hiervoor voor de rekentoets een voldoende moeten halen en ze geen diploma krijgen als ze dit niet lukt.
  • Het probleem is dat zo’n 3-5% van alle leerlingen dyscalculie heeft.
  • Het voor hen onmogelijk is een voldoende voor de toets te halen.
  • Dit betekent dat zij nooit hun diploma kunnen halen, ongeacht de resultaten die ze halen voor alle andere vakken en of ze rekenen voor hun beroep nodig gaan hebben.

 

en verzoeken

Om in het MBO de verplichte rekentoets uit de slaag-zakregeling te verwijderen, zodat de instellingen wel de toets kunnen afnemen als dat gewenst is, maar deze niet meer van invloed zal zijn op het al dan niet behalen van het diploma, net zoals in alle andere onderwijsvormen waar deze toets wordt afgenomen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
19-04-2024 
Petitionaris:
Sophie Hack - van Broekhoven 
Organisatie:
Balans Digitaal, Ouders & Onderwijs,  
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Eindelijk krijgen we de aandacht op TV waar we op hoopten!

Afgelopen zaterdag waren Sophie en Noëmie al te zien in EenVandaag en morgenochtend en -avond wordt er aandacht aan besteed bij Hart van Nederland op SBS6.

Morgenmiddag is het grote moment waarop we de petitie gaan aanbieden in Den Haag.

.

15-04-2024

Opiniestuk in de Volkskrant

Professor Dokter H. van Luit, deskundige op het gebied van dyscalculie, heeft een prachtig opiniestuk geschreven in de Volkskrant van afgelopen dinsdag.

+Lees meer...

Daar zijn we hem enorm dankbaar voor en het heeft ook veel nieuwe ondertekeningen opgeleverd. Het is te vinden op: https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/opinie-verspil-niet-langer-mbo-talent-stop-met-die-verplichte-rekentoets~b88c9d18/

29-02-2024

Tweede update

Heel erg hartelijk bedankt voor de (inmiddels al meer dan) 1350 ondertekeningen! We willen de komende tijd natuurlijk nog zo veel mogelijk handtekeningen verzamelen, dus mocht je nog gezins- of familieleden hebben die nog niet getekend hebben, laat ze dat zeker ook doen. Er is geen minimum leeftijd dus kinderen mogen ook tekenen en kunnen hier in te toekomst ook mee te maken krijgen.

We lezen alle commentaren en daar zijn regelmatig hartverscheurende verhalen bij.

+Lees meer...

Graag zouden we in contact komen met een aantal mensen die hun verhaal iets uitgebreider willen vertellen, bijvoorbeeld via de mail op petitie@vanbroekhoven.net, zodat we de verhalen (anoniem of met naamsvermelding) kunnen delen tijdens het aanbieden van de petitie of in aanloop daar naartoe.

Nogmaals bedankt voor jullie steun!

25-02-2024