U, de petitionaris
Cyt postcards creme

Vergoeding van explantatie borstprotheses

28.500 ondertekeningen

Duizenden vrouwen met symptomen van Breast Implant Illness worden niet serieus genomen. Het is belachelijk dat vrouwen die ziek zijn geworden van hun borstimplantaten zelf moeten bewijzen dat ze hier ziek van zijn geworden voordat ze een verwijderoperatie vergoed krijgen. Fabrikanten kunnen namelijk niet bewijzen dat ze veilig zijn. Het wordt tijd dat de politiek hier iets aan gaat doen.

Wij vinden dat alle vrouwen de keuze moeten hebben om, als ze dat willen, hun borstimplantaten te laten verwijderen zonder dat zij voor de kosten opdraaien.

Petitie

Wij

slachtoffers van borstprotheses, naasten, artsen en andere medestanders

 

constateren dat:

  • Veel mensen zijn zich niet bewust welke type borstprotheses er van de markt zijn gehaald
  • Vrouwen met klachten worden vaak niet serieus genomen door hun arts
  • Mensen bouwen over de jaren soms Breast Implant Illness-symptomen op zonder dit door te hebben
  • Ze kunnen hier ernstig ziek van worden
  • Zodoende komen deze mensen terecht in een enorm lange procedure van onterechte diagnoses, verwarring en beangstigende klachten.

 

en verzoeken

Wij verzoeken een vergoeding van explantatie voor borstprotheses.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
20-12-2020 
Petitionaris:
Jamie Crafoord 
Organisatie:
Calm Your Tits  
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Het boek 'Calm Your Tits' is nu live!

Het boek 'Calm Your Tits' is live!

Het boek 'Calm Your Tijd' is officieel een feit en gelanceerd. In ‘Calm Your Tits’ vertelt Jamie over haar eigen, dramatisch verlopen borstvergroting die haar bijna het leven kostte.

+Lees meer...

Het boek is inmiddels overal verkrijgbaar of te bestellen via https://calmyourtits.nl/products/calm-your-tits-jamie-crafoord

Het beschrijft haar lijdensweg, de rol van de medische wereld, maar ook de enorme zorgen die bijvoorbeeld Jamies’ ouders om hun dochter hadden tijdens haar snel verslechterende gezondheid na het inbrengen van de siliconenimplantaten. Het is echter vooral een waarschuwing voor al die vrouwen die een borstvergroting overwegen. Nu, achteraf, is de belangrijkste boodschap die Jamie al die vrouwen die een borstvergroting overwegen, mee wil geven: ‘Denk goed na, je bent mooi zoals je bent’!

Jamie besloot tot het schrijven van haar boek nadat ze haar siliconenprotheses had laten verwijderen die zoveel kwaad hadden aangericht in haar lichaam. Na de verwijdering van de siliconenimplantaten, herstelde de populaire influencer en besloot zij met haar verhaal ook de vele andere slachtoffers te helpen. Het platform (www.calmyourtits.nl) dat zij in eerste instantie oprichtte was binnen korte tijd zó populair en er kwamen zoveel reacties op binnen dat Jamie besloot haar verhaal ook in boekvorm te laten verschijnen.

‘Calm Your Tits’ is primair bedoeld is voor ál die vrouwen die –na een borstvergroting- lichamelijke klachten hebben of wellicht zelfs ook een verwijderoperatie hebben ondergaan, maar ook voor ouders en andere naasten van deze vrouwen. Zo komen ook Jamies’ ouders in het boek aan het woord over hun bedenkingen, zorgen en latere inzichten.

In haar boek komt ook de gezondheidszorg er niet ongeschonden vanaf. Niet alleen Jamie, maar ook haar vele lotgenoten worden vaak niet voldoende serieus genomen en aan het lijntje gehouden, waardoor de problemen van de slachtoffers alleen maar groter worden.

‘Calm Your Tits’ is derhalve een boek geworden voor een brede doelgroep en zeker niet alleen voor de slachtoffers zelf. Het boek is overigens voorzien van diverse foto’s die het verhaal ondersteunen.

Met vriendelijke groet,

Calm Your Tits

26-11-2021

Schadeclaim Allergan, schrijf je nu in!

Beste ondertekenaars,

Zoals jullie weten is de petitie inmiddels geland in de Tweede Kamer en staan we daar op de radar. Maar intussen zitten we natuurlijk niet stil!

Een volgende stap in deze strijd is om juridische wegen te gaan verkennen.

+Lees meer...

En dat hebben we de afgelopen tijd gedaan samen met claimplatform ClaimShare. Een nieuwe wet maakt het mogelijkom met een grote groep gedupeerden een schadeclaim in te dienen. Dat is goed nieuws, omdat het ons de mogelijkheid geeft om namens een grote groep gedupeerden de fabrikanten(en) van de implantaten juridisch ter verantwoording te roepen.

Omdat bij de ruwe implantaten van de fabrikant Allergan een duidelijk en bewezen verband bestaat tussen het ontstaan van het type lymfeklierkanker BIA-ALCL , zijn we een eerste initiatief gestart om een schadeclaim in te dienen namens een grote groep gedupeerden bij de fabrikant . Deze schadeclaim tegen Allergan wordt een collectieve procedure genoemd. Om deze procedure mogelijk te maken wordt op dit moment een onafhankelijke stichting opgericht, de Stichting Allergan Claim. In deze stichting zitten juridische en medische experts en ook de gedupeerden hebben een stem. Het juridische team staat onder leiding van prof. mr. Ianika Tzankova en de stichting wordt begeleid door onder andere dr, Henry Dijkman. Alle kennis en krachten worden gebundeld om de schadeclaim tot een succes te maken.

De schade die door de stichting zal worden gevorderd bij Allergan, bestaat onder meer uit implantatie- en explantatiekosten en schade door gelbleed en stress. Individuele schade, zoals bijvoorbeeld verlies van inkomen, kan niet in de collectieve procedure worden gevorderd. De stichting gaat nog onderzoeken of daarvoor een (andere) oplossing kan worden gevonden. Allergan kan in ieder geval een forse claim van de stichting verwachten.

Let op: Iedereen met ruwe implantaten van Allergan of McGhan (Allergan Natrelle/McGhan/Biocell implantaten) kan zich nu hier aanmelden voor de schadeclaim.

Als je niet weet welk type implantaten je hebt, maar ze wel van Allergan of McGhan zijn, meld je dan ook aan. Dan kan later worden uitgezocht of je ook echt in aanmerking komt voor schadevergoeding. Inschrijven is kosteloos en je hoeft alleen je naam en emailadres achter te laten. In een later stadium zullen nog iets meer gegevens worden gevraagd. De stichting zal proberen alle kosten van de collectieve procedure te verhalen op Allergan, maar als dat niet lukt, zal van de deelnemers een percentage (max 20%) van de schadevergoeding worden gevraagd om de kosten te kunnen dragen (dit heet no cure no pay). Als de claim niet slaagt, kost het in ieder geval niets. Ook dat zal later nog worden toegelicht.

Meer informatie lees je op de website van de stichting. Wij denken dat het echt een doorbraak kan zijn als dit lukt. Het initiatief kan alleen slagen als we wederom de krachten bundelen, dus als je deze Allergan implantaten hebt, schrijf je dan in, dan blijf je in ieder geval op de hoogte!

https://www.claimshare.com/nl/zaken/allergan/gedupeerden

Met vriendelijke groet,

Calm Your Tits

21-06-2021

Uitslag petitie

Beste ondertekenaars,

Inmiddels bericht ontvangen van de minister voor Medische Zorg en Sport inzake de petitie. Vooralsnog wordt er geen noodzaak gezien om het criterium, op basis waarvan de medische noodzakelijkheid voor verwijdering van borstprothesen wordt aangenomen, te herzien.

+Lees meer...

Wel neemt men de klachten serieus en worden de wetenschappelijke ontwikkelingen op dit punt nauwlettend in de gaten gehouden. Helaas hebben we hiermee nog niet het gewenste resultaat, maar de eerste stappen zijn gezet en we hebben nu de aandacht in Den Haag omtrent dit onderwerp.

Hierbij willen wij jullie hartelijk danken voor jullie steun en ondertekening.

We zijn strijdvaardig en kijken ook naar andere mogelijkheden om dit aan te pakken. Stay tuned!

Met vriendelijke groet,

Calm Your Tits

16-02-2021