U, de petitionaris

Vergoeding mondhygiëne betalen uit de Bijzondere Bijstand Utrecht

51 ondertekeningen

De Gemeenteraad van Utrecht verzoeken om het mogelijk te maken de behandeling voor mondhygiëne twee maal per kalenderjaar te vergoeden uit de Bijzondere Bijstand. Een slecht verzorgd gebit vergroot de kans op hart- en vaatziekten.

Petitie

Wij

U-Pashouders met een maximale vergoeding van 500 Euro voor tandzorg en alle andere ondertekenaars

 

constateren dat:

dat voor mensen met een U-pas, de vergoeding van 500 Euro voor tandzorg onvoldoende is, om de mondhygiëne op orde te houden. Mensen met een laag inkomen weinig of geen gebruik kunnen maken van de diensten van een mondhygienist(e). De Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) de tarieven voor mondhygiëne vaststelt. Die bedragen 82 Euro voor een standaard behandeling en 109 Euro voor een uitgebreide behandeling. (prijzen 2017).

 

en verzoeken

de Gemeenteraad om het mogelijk te maken de behandeling voor mondhygiëne twee maal per kalenderjaar te vergoeden uit de Bijzondere Bijstand. Het verzekerde bedrag van 500 Euro blijft dan beschikbaar voor normale tandartskosten. De kosten voor mondhygiëne zoals vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) zijn meestal te hoog voor mensen met een laag inkomen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Utrecht 
Petitieloket:
Einddatum:
27-09-2018 
Petitionaris:
Tonio Bozelie 
Organisatie:
Clientenraad Participatiewet  
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen