You, the petitioner

Vergoeding mondhygiëne betalen uit de Bijzondere Bijstand Utrecht

51 signatures

De Gemeenteraad van Utrecht verzoeken om het mogelijk te maken de behandeling voor mondhygiëne twee maal per kalenderjaar te vergoeden uit de Bijzondere Bijstand. Een slecht verzorgd gebit vergroot de kans op hart- en vaatziekten.

Petition

We

U-Pashouders met een maximale vergoeding van 500 Euro voor tandzorg en alle andere ondertekenaars

 

establish that:

dat voor mensen met een U-pas, de vergoeding van 500 Euro voor tandzorg onvoldoende is, om de mondhygiëne op orde te houden. Mensen met een laag inkomen weinig of geen gebruik kunnen maken van de diensten van een mondhygienist(e). De Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) de tarieven voor mondhygiëne vaststelt. Die bedragen 82 Euro voor een standaard behandeling en 109 Euro voor een uitgebreide behandeling. (prijzen 2017).

 

and request

de Gemeenteraad om het mogelijk te maken de behandeling voor mondhygiëne twee maal per kalenderjaar te vergoeden uit de Bijzondere Bijstand. Het verzekerde bedrag van 500 Euro blijft dan beschikbaar voor normale tandartskosten. De kosten voor mondhygiëne zoals vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) zijn meestal te hoog voor mensen met een laag inkomen.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Utrecht 
Petition desk:
Closing date:
2018-09-27 
Lead petitioner:
Tonio Bozelie 
Organisation:
Clientenraad Participatiewet  
Website:

History

Signatures