U, de petitionaris
Beeldje

Vergoed de operatie voor huidoverschot na veel gewichtsverlies

9 ondertekeningen

Wij zetten ons in voor mensen die veel zijn afgevallen (middels een dieet of een bariatrische ingreep) die veel huidoverschot hieraan over hebben overgehouden en dat ze lichamelijk en geestelijk ernstig beperkt in hun mogelijkheden en dagelijkse bezigheden.

Petitie

Wij

vragen vergoeding voor elke vorm van huidcorrectie en verwijderen van overtollige huid.

 

constateren

Dat veel zorgverzekeraars de maatstaven voor vergoeding van een buikwandcorrectie (of enige andere correctie aan overtollige huid) zo absurd hoog leggen dat het merendeel na zo'n enorme strijd om op een gezond BMI te komen, niet in aanmerking komt om zonder lichamelijke en vaak grote psychische problematiek door het leven te kunnen gaan en zich alsnog beperkt voelen in hun lichaam.

Iedereen zou na zo'n lang proces en traject niet nog een strijd hoeven te voeren op psychische en lichamelijk gebied om gezond door het leven kan gaan. Het mooist behaalbare doel persoonlijk en ook op maatschappelijk vlak is: gezondheid.

 

en verzoeken

de vergoedingsregels omtrent enige vorm van correctie aan overtollig huid na afvallen flink te versoepelen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
zorgverzekeraars 
Petitieloket:
Einddatum:
30-11-2022 
Petitionaris:
Eline Bruijnes  

Geschiedenis

Ondertekeningen