You, the petitioner
Beeldje

Vergoed de operatie voor huidoverschot na veel gewichtsverlies

6 signatures

Wij zetten ons in voor mensen die veel zijn afgevallen (middels een dieet of een bariatrische ingreep) die veel huidoverschot hieraan over hebben overgehouden en dat ze lichamelijk en geestelijk ernstig beperkt in hun mogelijkheden en dagelijkse bezigheden.

Petition

We

vragen vergoeding voor elke vorm van huidcorrectie en verwijderen van overtollige huid.

 

observe

Dat veel zorgverzekeraars de maatstaven voor vergoeding van een buikwandcorrectie (of enige andere correctie aan overtollige huid) zo absurd hoog leggen dat het merendeel na zo'n enorme strijd om op een gezond BMI te komen, niet in aanmerking komt om zonder lichamelijke en vaak grote psychische problematiek door het leven te kunnen gaan en zich alsnog beperkt voelen in hun lichaam.

Iedereen zou na zo'n lang proces en traject niet nog een strijd hoeven te voeren op psychische en lichamelijk gebied om gezond door het leven kan gaan. Het mooist behaalbare doel persoonlijk en ook op maatschappelijk vlak is: gezondheid.

 

and request

de vergoedingsregels omtrent enige vorm van correctie aan overtollig huid na afvallen flink te versoepelen.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
zorgverzekeraars 
Petition desk:
Closing date:
2022-11-30 
Lead petitioner:
Eline Bruijnes  

History

Signatures