You, the petitioner

Verdiept spoor Naarden-Bussum

308 signatures

De spoorlijn, die dwars door Naarden en Bussum loopt, veroorzaakt ernstige verkeershinder omdat de zes overwegen vaak en lang gesloten zijn. Andere problemen zijn: verkeersonveiligheid en meer kans op onbetrouwbare NS-dienstregeling. Een verdiept spoor heeft veel voordelen en lost deze problemen op.

Petition

We

Naarders en Bussumers, inwoners van regio 't Gooi/Amsterdam/Utrecht en treinreizigers van Nederland

 

establish that:

dat de zes spoorwegovergangen in Naarden en Bussum steeds vaker gesloten zijn en dat de verwachting voor 2020 is dat vijf van de zes overgangen gemiddeld 60% van de tijd gesloten zullen zijn. Verder blijkt uit onderzoek dat Naarden en Bussum "de meest ernstige spoordoorsnijding kennen van Nederland". Naast een verhoogde kans op een onbetrouwbare dienstregeling en de belemmering van de bereikbaarheid, is de Gooilijn ongevalsgevoelig en levert extra verkeersonveiligheid op.

 

and request

het probleem van de spoorse doorsnijding van Naarden en Bussum snel op te lossen door zo snel mogelijk te beginnen met plannen maken voor en realiseren van een verdiept spoor in Naarden en Bussum. Het meest ideale traject van het verdiepte spoor Naarden-Bussum loopt aan westkant vanaf de bebouwde kom van Naarden tot station Bussum-Zuid in het zuiden.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
minister 
Petition desk:
Closing date:
2018-12-31 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
Bert Sonneveld 
Website:

History

Signatures

Updates

Stem op verdiept spoor Naarden Bussum!

Op 21 maart 2018 zijn er gemeenteraadsverkiezingen; ook in Gooise Meren. De lobby voor een verdiept spoor Naarden Bussum moet krachtiger gevoerd gaan worden.

+Read more...

De komende tijd zal het verdiepte spoor op het MIRT van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat moeten komen.

De initiatiefnemer van deze petitie, Bert Sonneveld, heeft van die stevigere lobby voor een verdiept spoor zijn speerpunt gemaakt. Een stem op hem, is een stem op het verdiepte spoor.

Stem daarom op 21 maart 2018 op Bert Sonneveld. Stem op nummer 20 van het CDA Gooise Meren.

2018-01-26

Positieve eerste reacties

Bussums Nieuws heeft spontaan het nieuws van de petities opgepakt. Op zondagavond stond het eerste bericht al op de site.

+Read more...

Hierbij een link naar het nieuwsbericht.

Bussums Nieuws
2012-02-07