You, the petitioner
Combifoto

Verdiep de Noordelijke Rondweg Utrecht!

1,423 signatures

Er komt een nieuwe Noordelijke Rondweg Utrecht (NRU). Door deze nieuwe snelweg gaat de leefbaarheid in Overvecht achteruit. Er komt twee keer zoveel lawaai en fijnstof en de wijk wordt slechter bereikbaarheid. Door politiek ingrijpen worden overal in Nederland dit soort wegen verdiept (ondergronds) aangelegd, zoals de Gaasperdammertunnel, de Leidsche Rijntunnel, de Rijnlandtunnel en de Rottemerentunnel. Dat moet in Overvecht ook gebeuren!

Petition

We

De bewoners en sympathisanten van Utrecht Overvecht

 

establish that:

Dat er straks ruim 85.000 (vracht)auto's per dag over de NRU in Overvecht gaan rijden. Met deze verdubbeling van het aantal auto's verdubbelt ook de vervuiling en de bereikbaarheid van de wijk wordt slechter. De toch al kwetsbare leefbaarheid gaat daarmee nog verder achteruit gaat, ook omdat er lelijke huizenhoge fly-overs zijn gepland, waardoor het zicht op de polders, het Noorderpark en de Hollandse Waterlinie verdwijnt. Dit is totaal niet duurzaam.

 

and request

Om de nieuwe Noordelijke Rondweg in Overvecht verdiept aan te leggen, net zoals op andere plaatsen in Nederland, zodat de doorstroming verbetert en de schade door achteruitgang van de leefbaarheid van Overvecht wordt beperkt. In de verdiepte weg worden auto's niet gehoord, gezien of geroken.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Utrecht 
Petition desk:
Closing date:
2017-09-01 
Lead petitioner:
Jan Zonneveld 
Organisation:
Bewoners en sympathisanten van Overvecht 
Website:

History

Signatures

Updates

Utrecht.nl: Noordelijke Randweg Utrecht

Zie de projectwebsite van de gemeente Utrecht over de Noordelijke Randweg Utrecht

  • In het voorjaar van 2019 volgt de beantwoording van de zienswijzen en waar nodig aanpassing bestemmingsplan. Indieners worden ge├»nformeerd over de reactie van het college van burgemeester en wethouders op de zienswijzen.
+Read more...
  • Medio 2019 beslist de gemeenteraad over het bestemmingsplan en het milieueffectrapport.
2019-03-08

Overhandigd, na het zomerreces ook aan gedeputeerde

De petitie is overhandigd aan de wethouder en na het reces zullen we de petitie ook aan de gedeputeerde van de provincie overhandigen. Tekenen kan dus nog tot dan! .

2017-08-08