U, de petitionaris
Business clowns

Verborgen schoolkosten zijn nutteloos!

45 ondertekeningen

Sommige opleidingen MBO of HBO vragen vaak elk studie jaar extra contributie om bijvoorbeeld met je klas op excursie te gaan. De student betaalt uit eigen portemonnee een dagje uit met de klas naar bijv.six-flags . Natuurlijk leuk en gezellig, maar de dwang vanuit school is te groot ! Als je nou super bang bent voor achtbanen, of altijd misselijk word in zo'n touringcar bus.

Petitie

Wij

Studenten van de opleiding kunst, Theater, Media, Muziek van het R.O.C. Noorderpoort school voor de kunsten. Richtingen Artiest, Audio-visueel, Evenementen organisatie, Podium en evenementen techniek, Art en design Muziek en Multimedia/Gaming.

 

constateren

Extra cq. verborgen schoolkosten te moeten betalen voor diverse aangelegenheden waarvan de gelegenheid zich nooit voordoet. Sporadisch komt het voor dat zich een kans aanbiedt, en dat die kans ook wordt afgedwongen. Onze keus dan wel vrije wil wordt ons berooft door gedwongen klassenuitjes. Het is niet dat wij niet van klassenuitjes houden. Wij houden niet van gedwongen facturen op de deurmat.

 

en verzoeken

Dat de minister met richtlijnen komt voor uitjes van school, zodat leerlingen niet onnodig op kosten worden gejaagd.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Groningen 
Petitieloket:
Einddatum:
01-04-2011 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Pim Vielen 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Roos Dubbelboer
Groningen
3e jaars student Artiest, school voor de kunsten
meer dan 6 jaar
Gennaro Tuankotta
Haren
Student aan School voor de Kunsten richting Artiest
meer dan 6 jaar
Daniël Oosterloo
Bovensmilde
Student AV3
meer dan 6 jaar
Ahmet Guney
Delfzijl
Student
meer dan 6 jaar
Caroline van de Meent
winsum, groningen
student
meer dan 6 jaar
Nicole Renkema
Groningen
meer dan 6 jaar
Tessa van Noort
Groningen
meer dan 6 jaar
Leoni Kooke
Groningen
Art & Design
meer dan 6 jaar
Djamilah Wiltjer
Usquert
Audiovisuele producties
meer dan 6 jaar
Martine Vrieswijk
Groningen!
Zangeres SvK
meer dan 6 jaar
Jimmy van der Velde
Leek
Audio Visuele producties
meer dan 6 jaar
Tini Groen
Leeuwarden
Student Art&Design
meer dan 6 jaar

Nieuwtjes

Eerder toegevoegd

Brochure met de spelregels

Alles wat nodig is om je opleiding te volgen en af te maken moet de school zelf betalen. Daar betaal je immers studiegeld voor.

+Lees meer...

Er zijn een aantal  zaken die de school moet betalen en NIET onder de vrijwillige bijdrage mogen vallen. Kijk zelf of jouw school zich aan de regels houd ! Onderstaande link verwijst je door naar een brochure met de spelregels. http://www.job-site.nl/uploads/managed_media/files/Brochure%20Schoolkosten.pdf

Emails verstuurd via Schoolvoordekunsten.nl

Een paar uur geleden heb ik de petitie rond gestuurd via onze nieuwe schoomaill-database. We staan nu op 15 stemmen, en dit is de eerste volledige dag dat hij open staat. Opzich een prima begin.

+Lees meer...

Stuur de link zoveel mogelijk door naar je vrienden op het KTM. Hopelijk ondertekent iedereen uiteindelijk ( met name stage-lopers) de petitie! Ook is het belangrijk dat je alle gegevens volledig invult! Anders is het die 2 sec. net niet waard, en dat zou zonde zijn. Ik vind het belangrijk ook met de docenten in gesprek te gaan, want hun mening telt natuurlijk ook. Ik hoop in een openbaar gesprek (toegankelijk voor elke student) deze actie nog concreter te maken. Laat maar komen die handtekeningen!