U, de petitionaris
Facebookfail

Verbod tegen het opvragen van een geldig identiteitsbewijs

14 ondertekeningen

Facebook kan nu je account blokkeren en dan vragen om een geldig identiteitsbewijs. Niemand weet wat er verder met die gegevens gebeurt. Maar dit vind ik onder privacy- en persoonlijkheids-breuk vallen. Is dit wat de mensen willen? Een bedrijf die kopieën heeft van identiteitsbewijzen? Stop dit!

Petitie

Wij

Wij als Europese burgers en Facebookgebruikers! Wij vinden dit niet kunnen!

 

constateren dat:

Het opvragen van een identiteitsbewijs is onnodig en kan een gevaar zijn voor de samenleving. Als deze informatie in verkeerde handen valt dan kunnen er slechte dingen mee gebeuren! Identiteitsdiefstal en chantage. Dit willen we toch niet?

 

en verzoeken

Wij verzoeken dat de EU dit stopt! Wij vinden dat bedrijven niet het recht hebben om zulk soort persoonlijke gegevens te hebben. Deze gegeven worden ook nog eens opgeslagen in een database! Die zijn te hacken, wat als deze informatie nou in de handen valt van hackers of terroristen?

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Europees Parlement 
Petitieloket:
Einddatum:
10-08-2016 
Petitionaris:
Jan-Joris Buis 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen