You, the petitioner
Img 5100

Verbod op verkoop van plastic confetti

3,000 signatures

Plastic confetti vergaat niet en is niet of nauwelijks op te rapen. Maanden na vieringen zoals oud & nieuw en carnaval kom je de kleine snippers nog tegen. De schade aan het milieu is voor de generaties na ons. Moeder natuur weet wel raad met papier, maar dat plastic moeten we maar niet meer doen.

Petition

We

Burgers, vrijwillige zwerfafvalrapers, natuurliefhebbers en beschermers, duurzame medemensen, milieubewuste bewoners van planeet Aarde

 

observe

Dat de met partypoppers, kanonnen of handmatig verspreidde plastic confetti maanden na de festiviteit nog op straat terug te vinden is. De kleine plastic snippers blijven voor altijd in het milieu achter en maken eenmaal in het water deel uit van de 'plastic soep'. Er zijn voldoende biologisch afbreekbare alternatieven, zoals papier en rijst, om vrolijk te kunnen strooien bij vieringen zoals oud & nieuw, bruiloften, carnaval en verjaardagen.

 

and request

De minister om een verbod in te stellen op de verkoop van plastic confetti en serpentine en (feest-)artikelen die plastic snippers bevatten.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2018-11-06 
Lead petitioner:
Rene Rovekamp 
Organisation:
Vrijwillig zwerfafvalraper 
Website:

History

Signatures

Updates

Zwerfinator is #boos

Waarom? Nou, hierom! #Boos.

2018-02-16

En het lag er nog lang en gelukkig

Liefdesverklaring...en het lag er nog lang en gelukkig. filmpje van stichting GoClean.

2018-02-08

Omroep Brabant - Wakker - Confettishooters en partypoppers gezellig? Nee!

In de uitzending van "Wakker" van Omroep Brabant mocht ik uitleggen waarom plastic in onze confetti een slecht idee is. Bovendien...met papier evenveel plezier!

Uitzending gemist? Klik dan hier link.

2018-02-06