You, the petitioner
Metro naar almere

Verbind Amsterdam Zuid-Oost met toekomstige IJmeerlijn 2030

39 signatures

in 2030 komt er een nieuwe metrolijn van Amsterdam naar Almere (de IJmeerlijn). De plannen zien er goed uit, maar er zouden toch wat verbeteringen aan kunnen komen. Zoals een goede verbinding met Amsterdam Zuidoost (zoals Duivendrecht, de Bijlmer en Holendrecht) en een aangepaste dienstregeling voor de NS-treinen, voor minder risico op storingen.

Petition

We

Bewoners van Amsterdam, Amsterdam Zuidoost, Almere en anderen

 

observe

  • in 2030 komt er een nieuwe spoorverbinding van Amsterdam naar Almere (de IJmeerlijn)

  • deze lijn zal vanaf station Diemen Zuid (circa 30 kilometer) nieuw spoor krijgen via Diemen Sniep (eindpunt van tramlijn 9 in Amsterdam), Diemen Noord (eindpunt van buslijn 44 in Amsterdam) IJburg, dan over het IJmeer via Pampus en Almere Poort doorrijden naar Almere centrum, Almere Buiten of Almere Hout.

  • een tweede verbinding met Amsterdam-Zuidoost (zoals de Bijlmer Arena etc.) met Almere zou goed zijn

  • ook is een plan B nodig om het treinverkeer in Almere niet te hinderen met de komst van deze metro.

  • en een betere verbinding met Zuidoost en Weesp (zie hieronder voor een toelichting).

 

and request

Een verbinding tussen de IJmeerlijn en Amsterdam Zuid-oost.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Amsterdam 
Petition desk:
Closing date:
12-12-2024 
Lead petitioner:
Tim Sekac 
Website:

History

Signatures

Updates

Toelichting bij een betere IJmeerlijn

De huidige Amsterdamse metrolijnen 50 en 54 vanaf de eindhalte Gein in Zuidoost nog circa 10 KM met een viaduct of tunnel door het Gooische Landschap te laten rijden, en daarna over of naast bestaand treinspoor door naar Almere Buiten en/of Almere Hout of Haven via Almere centrum via de voormalige treinstations. en nog 5 nieuwe nieuwe haltes in Kanaaldijk, Gooilandscheweg, Hakkelaarsbrug en Muiderberg en Almere strand.

Laat Metrolijn 53 vanaf Kraaiennest in Amsterdam-Zuidoost ook nog circa 12 KM doorrijden met een scherpe bocht naar links rijden langs de A9, laat hem tot net voor het treinspoor parallel lopen aan de A9, en dan een scherpe bocht naar rechts langs het treinspoor tot station Weesp (met nog een 2de brug voor de metro over het Amsterdamse Rijnkanaal) en 3 nieuwe haltes bij: de Provinciale Weg, Hogeweyselaan en Station Weesp.

Voor de NS treinen zou er beter ook een nieuw (HSL) spoorlijn moeten komen naast de A6.

+Read more...

dan kunnen NS sprinters over het bestaande spoor rijden samen met de metro's, en dan kunnen de Intercity's over het nieuwe spoor langs de A6 rijden zodat de metro's en de NS stoptreinen niet steeds het Intercity-verkeer hinderen. op het trace langs de A6 zouden ook eventueel 3 nieuwe (IC) stations kunnen komen bij Almere Haven (dichtsbij Almere stad/centrum) Almere Buiten-West en Lelystad Oost. Dat zou wel een goede verbetering zijn voor OV in Almere, zonder dat het steeds hindert. Dit zal ook minder risico's hebben.

13-04-2017

Als de Metro's in Almere uiteindelijk misschien ook wel over een gecombineerde metro/treinbaan gaan rijden. Dan moet de Metro dan wel op Bovenleiding rijden, zodat er geen storingen komen bij de NS.

+Read more...

NS treinen wisselen nooit om van bovenleiding naar derde rail of andersom. Dan moet metro's wel. Bij de NS treinen zullen er dan vermoedelijk wel meer/vaker en sneller storingen komen bij zo'n stroomverwisseling dan bij de metro, en dan nog iets over metro 53. die moet ook een extra station krijgen bij Duivendrecht, en moet vanaf Centraal station ook onder een tunnel bij het Westerpark doorrijden naar Isolatorweg en station Amsterdam Sloterdijk.

12-04-2017