U, de petitionaris
Bord verboden voor vuurwerk

Verbied zwaar vuurwerk snel in heel Europa

279 ondertekeningen

Het is voor criminelen en anderen te makkelijk om aan zwaar vuurwerk te komen. Onder andere de Nederlandse politie wil een adequate oplossing voor het bekogelen van politie en hulpverleners met zwaar vuurwerk. Daarom een Europees verbod op zwaar vuurwerk, en graag snel.

Petitie

Wij

hulpverleners en medestanders

 

constateren dat:

  • criminelen zwaar vuurwerk hebben ontdekt en daar steeds meer aanslagen mee plegen
  • er in een aantal Europese landen een verbod op zwaar vuurwerk is
  • doordat er niet in alle Europese landen een verbod op zwaar vuurwerk is, het voor onder andere criminelen te makkelijk is om aan zwaar vuurwerk te komen
  • onder andere de Nederlandse politie een adequate oplossing wil voor het met zwaar vuurwerk gooien naar politieagenten en hulpverleners

 

en verzoeken

te komen tot een Europees verbod op zwaar vuurwerk liefst rap, immers dat verbod had er eigenlijk al moeten zijn.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Petitie-aanbieding dinsdag 05 maart 2024

De petitie 'Verbied zwaar vuurwerk snel in heel Europa', wordt een beetje tot verrassing van de petitionaris, op dinsdag 05 maart 2024 aangeboden aan de Tweede Kamer in het Tweede Kamergebouw (de tijdelijke locatie), tussen 13:15 en 13:30 uur. Belangstellenden / ondersteuners van deze petitie die daar bij willen zijn kunnen zich melden bij de petitionaris.

+Lees meer...

Het aantal plekken is beperkt (8 - 1 = 7).

22-02-2024

Tweedekamer.nl: overhandiging petitie 'Verbied zwaar vuurwerk snel in heel Europa'

De petitie 'Verbied zwaar vuurwerk snel in heel Europa' wordt overhandigd aan de Vaste Kamercommissie voor Justitie en Veiligheid op 5 maart 2024 tussen 13:15 en 13:30 uur in de Statenpassage in de Tweede Kamer.

Bron: tweedekamer.nl.

16-02-2024