U, de petitionaris
Img20230614171711

Verbied het fietsen op WatertorenPark Hengelo

79 ondertekeningen

Twee kleine kinderen zijn aangereden door fietsers op het wandelpad bij WatertorenPark in Hengelo, Overijssel. Ondanks zorgen van ouders werd hier geen actie ondernomen en konden deze ongelukken jammer genoeg niet voorkomen worden. De gemeente heeft een gevaarlijke situatie gecreƫerd voor onze kinderen.

Petitie

Wij

De burgers, ouders, verzorgers, school enz.

 

constateren dat:

  • Voetgangers (vooral kinderen) en fietsers zijn de meest onvoorspelbare weggebruikers in de ervaring van veel peilingen.
  • De gemeente Hengelo heeft er voor gekozen om die twee onvoorspelbare weggebruikers een weg te laten delen.
  • De beste locatie daarvoor was in hun mening om een basisschool heen.
  • Dit is onverantwoord en onveilig en dit heeft in vier werkdagen tijd twee kleine kindjes op de EHBO laten belanden met ernstig letsel als gevolg. Dit kan niet.
  • Dat een aanpassing nodig is voor de veiligheid van de honderden kinderen die dagelijks aanwezig zijn op de meerdere basisscholen in het pand in het park.
  • De ondertekenaars smeken om meer veiligheid voor ons kostbaarste bezit wat nu op het spel gezet wordt.

 

en verzoeken

maak van het wandelpad een wandelpad/voetpad uitsluitend voor voetgangers, zodat fietsers niet meer onverantwoord kunnen omgaan met hun "gast"-status. Voeg daar palen aan toe waar de fietser tussendoor moet slalommen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Hengelo Ov. 
Petitieloket:
Einddatum:
20-09-2023 
Petitionaris:
Mandy Putman  

Geschiedenis

Ondertekeningen