U, de petitionaris
Verbod op bladblazers groot

Verbied de bladblazer

1.544 ondertekeningen

Bladblazers op benzine zijn schadelijk voor mens en milieu. Ze zorgen voor geluidsoverlast en luchtverontreiniging en kunnen het gehoor beschadigen. Teken voor stilte en schone lucht!

Petitie

Wij

Inwoners van Nederland met respect voor mens, dier en milieu.

 

constateren

  • Dat het geluid van bladblazers met tweetaktmotor voor veel geluidsoverlast zorgt en tot gehoorschade kan leiden. Deze bladblazers produceren een geluid van 75 tot 120 db. De drempel van gehoorschade ligt op 80 db.

  • Dat bladblazers voor sterke luchtverontreiniging zorgen. Een bladblazer is vervuilender dan een grote auto. Hiermee dragen bladblazers op benzine bij aan het stikstofgehalte in de lucht.

  • Dat bladblazers insecten en andere dieren die leven onder de gevallen herfstbladeren doden. Ze jagen vogels weg. Hierdoor maken bladblazers een cruciaal deel van het ecosysteem stuk en ontwrichten ze de werking van de natuur.

 

en verzoeken

  • Een algeheel verbod op bladblazers met tweetaktmotor in te stellen voor gemeenten en particulieren.

  • Alle bladblazers met tweetaktmotoren te vervangen door elektrische bladblazers. Wij verlangen naar relatieve stilte en schone lucht.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
18-03-2020 
Petitionaris:
Diederik Mallien 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen